Ce-l așteaptă pe Novak Djokovic la Australian Open: Ostilitate din partea tuturor

Ce-l așteaptă pe Novak Djokovic la Australian Open: Ostilitate din partea tuturor

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, ar putea să se confrunte cu un mediu ostil atât în tribune cât şi în afara arenei dacă i se va permite să joace la Australian Open, dar un fost membru al staff-ului său consideră că Nole poate face faţă acestor provocări, scrie Reuters.

Publicitate

În timp ce ministrul imigraţiei din Australia continuă să ia în considerare posibilitatea anulării vizei lui Djokovic, acesta a continuat să se antreneze pentru debutul la primul turneu de Mare Şlem al anului, unde vrea să-şi apere titlul.

Analiza meciurilor si ponturile specialistilor sunt pe GntTips

Anunţul lui Djokovic de săptămâna trecută, că are o scutire medicală pentru a avea acces la turneu deşi nu este vaccinat, a fost întâmpinat cu scandal în Australia, ţară unde deşi peste 90 la sută din populaţia adultă este dublu vaccinată, se confruntă cu o explozie a cazurilor de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului.

Publicitate

Craig O'Shannessy, care a fost analist de strategie şi tactică în staff-ul lui Novak Djokovic, crede că publicul care va fi prezent în tribunele arenei Melbourne Park, care va găzdui competiţia de tenis, va fi extrem de ostil la adresa sârbului.

''Sigur, nu va fi ceva nou pentru Nole. Dar chiar dacă el are o experienţă mentală şi o stăpânire de sine extraordinare, de data asta cred că ar putea fi ceva ce nu s-a mai întâlnit în tenis până acum'', a afirmat australianul Craig O'Shannessy.

Acesta a arătat că nici vestiarul nu va fi un loc prea primitor pentru Djokovic, el fiind cam singurul jucător nevaccinat.

ATP a anunţat spune că 97 din primii 100 de jucători din clasamentul mondial masculin sunt vaccinaţi.

Pe de altă parte, jucătorul portughez Joao Sousa (140 ATP), care încearcă să se califice pe tabloul principal al AO în această săptămână, a spus că va fi foarte dificil pentru jucători să accepte că sârbul este nevaccinat.

"Pot fi empatic cu Djokovic, prin ceea ce trece el acum în Australia, dar este un pic egoist din partea lui să ajungă aici ca şi singurul jucător nevaccinat", a spus Sousa. "Este greu pentru noi, jucătorii, să acceptăm asta. Mulţi jucători...nu au vrut să se vaccineze dar au fost forţaţi să o facă pentru a putea juca la turnee. El a găsit o cale de a ocoli aceste reguli", a spus lusitanul.

Ungurul Marton Fucsovics (38 ATP) a avut o apreciere asemănătoare. ''Regulile au fost conturate cu luni în urmă, şi anume că toată lumea ar trebui să se vaccineze, iar Djokovic nu a făcut-o. Din acest punct de vedere, nu cred că ar avea dreptul de a fi aici", a spus Fucsovics.

Chiar şi aşa, O'Shannessy spune că Djokovic a dezvoltat tehnici pentru a face faţă ostilităţii publicului, deoarece a concurat pentru supremaţia tenisului cu favoriţi ai mulţimii, precum Roger Federer şi Rafa Nadal. "Nu există nicio persoană pe planetă care să fi fost supusă unui cor de huiduieli pe teren aşa cum a fost Nole", a afirmat australianul. El a vorbit în trecut despre asta, când la o finală fanii scandau 'Roger, Roger' (Federer), dar sârbul a spus că în mintea lui auzea 'Novak, Novak', a spus australianul.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!