Premierul Serbiei, despre situația lui Djokovic

Premierul Serbiei, despre situația lui Djokovic

Premierul sârb Ana Brnabic a declarat marţi că nu este nici optimistă, nici pesimistă în ceea ce priveşte participarea compatriotului său, tenismanul Novak Djokovic, la Australian Open, dar speră că o decizie finală va fi luată în curând, transmite Reuters.

Djokovic, liderul mondial, se confruntă cu ameninţarea de a fi reţinut de guvernul federal pentru a doua oară şi deportat din Australia, în ciuda unei hotărâri judecătoreşti de luni, care a desfiinţat o decizie anterioara de a-i anula viza.

"Sper că decizia finală va fi anunţată în curând. Incertitudinea nu este bună pentru niciuna dintre părţile interesate, nici pentru Djokovic, nici pentru Australian Open", a declarat Ana Brnabic pentru Reuters într-un interviu.

ADVERTISING

Ea a spus că nu este "nici optimistă, nici pesimistă" că lui Djokovic i se va permite să rămână în Australia, unde el ar încerca să câştige pentru a 21-a oară un turneu de Mare Şlem, ceea ce ar fi un record.

Brnabic, care a discutat luni seara cu omologul său australian Scott Morrison, a declarat ca guvernul său este gata să ofere garanţii că Djokovic va respecta reglementările locale în timp ce se află în Australia.

Nerezidenţii care nu sunt vaccinaţi împotriva Covid-19 nu pot intra în Australia decât dacă au o derogare. Djokovic, care nu este vaccinat, şi-a bazat derogarea pe faptul că a contractat virusul luna trecută. Guvernul a susţinut că în cazul său derogarea a fost inadecvată, însă instanţa a anulat acea decizie.

ADVERTISING

Întrebată în legătură cu prezenţa lui Djokovic la un eveniment organizat de Asociaţia de Tenis din Belgrad pe 17 decembrie, a doua zi după ce a fost testat pozitiv, Brnabic a spus că starul ar fi "încălcat în mod clar regulile" dacă ar fi ştiut despre rezultatul testului înainte de a participa" şi s-ar fi dus la eveniment.

Premierul a adăugat că este nevoie de clarificări suplimentare. "Nu ştiu când a primit rezultatul testului, când l-a citit", a spus Brnabic.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇