Ding Liren câștigă meciul cu numărul 6 de la Campionatul Mondial de șah și restabilește egalitatea cu Nepomniachtchi

Ding Liren câștigă meciul cu numărul 6 de la Campionatul Mondial de șah și restabilește egalitatea cu Nepomniachtchi

Campionul chinez Ding Liren l-a învins pe rusul Ian Nepomniachtchi în jocul 6 din cadrul Campionatului Mondial de șah clasic, disputat la Astana în Kazahstan, egalând situația generală, scor 3-3 acum.

Este a doua victorie a asiaticului Liren, locul 3 mondial FIDE, după o partidă în care Nepomniachtchi s-a plâns de „unul dintre cele mai slabe jocuri din viața mea”. Ding a jucat un sistem londonez în deschidere, o inovație, de altfel acest sistem a fost pentru prima dată utilizat într-o finală de Campionat Mondial de șah.

ADVERTISING

Partida a durat 44 de mutări, iar sportivul rus, care azi a avut piesele negre, nu mai putea evita combinația finală superbă, cu Damă ia la g8, Turn a8 șah și final Turn f8 care aducea inevitabil matul.

Ding vs. Nepomniachtchi | FIDE World Championship | Game 6 ft. Giri, Howell & Naroditsky

5 ore, 6 minute și 44 de secunde a fost întreaga durată a acestui joc, care marchează o nouă egalitate pe tabelă, scor 3-3 la general între cei doi challengeri.

Jocul continuă marți, 18 aprilie, la ora 12:00, după o zi de odihnă.

Se dovedește a fi până la urmă o încleștare interesantă, atât Nepo, cât și Ding având pe rând șansa de a reveni. Nepo a câștigat convingător runda 5 și runda 2, în timp ce Ding câștigase runda 4. Celelalte două partide s-au încheiat la egalitate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇