Remiză în primul meci din cadrul Campionatului Mondial de șah

Remiză în primul meci din cadrul Campionatului Mondial de șah

În prima partidă din cadrul finalei Campionatului Mondial de șah, care a început de duminică la Astana, în Kazahstan, Ding Liren din China și Ian Nepomniachtchi din Rusia s-au înțeles pentru o remiză.

O remiză care a venit după 49 de mutări, ce s-au derulat pe întinderea a 4 ore și 53 de minute.

Rusul a avut piesele albe și a avut cumva un ușor avantaj pe tot întregul partidei, mai ales de la mutarea 25 încolo, când Ding a mutat ciudat un pion la c6, în loc să captureze cu turnul la d3, o mutare liniștită, fără complicații.

ADVERTISING

Partida va continua de mâine, luni, de la ora 12, cu al doilea meci, în care de data asta Ding Liren va avea albele.

FIDE World Championship | Ding Liren vs. Ian Nepomniachtchi | Which WC Candidate Will Strike First?

"Nu sunt mulțumit", a declarat Ding după joc, care recunoaște că în primele mutări s-a abătut de la jocul sau normal: "Mă simt un pic deprimat. În primele părți ale meciului, înainte de mijlocul jocului, nu m-am gândit atât de mult la șah. Mintea mea era foarte ciudată. Multe amintiri, sentimente, de asemenea. S-au întâmplat lucruri ciudate. Simt un pic ca și cum ar fi fost ceva în neregulă cu mintea mea. Poate că a fost presiunea turneului, a meciului", puncta chinezul după partidă, conform The Guardian.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cei doi ocupă locurile 2 și 3 în lume, conform clasamentului ELO, în spatele lui Magnus Carlsen din Norvegia, cel care a decis anul acesta să nu își mai apere titlul mondial, pe care îl deținea încă din 2013.

Învingătorul din capitala Kazahstanului va deveni cel de-al 17-lea campion mondial la șah din lume.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇