Petra Kvitova, proaspăt campioană la Miami, atacată dur de o sportivă din Rusia: "Să se rezume doar la tenis"

Petra Kvitova, proaspăt campioană la Miami, atacată dur de o sportivă din Rusia: "Să se rezume doar la tenis"

Petra Kvitova, proaspăt campioană la Miami, a fost atacată dur de o fostă colegă de a sa din circuit, o tenismenă din Rusia retrasă între timp din activitatea sportivă.

Și acest atac a venit după ce Kvitova, acum 10 WTA, dublă campioană de Grand Slam în palmares, a declarat textual că în opinia să, sportivii din Rusia și Belarus nu ar trebui lăsați să participe la Wimbledon.

"Eu cred că rușii și bielorușii nu ar trebui lăsați la Wimbledon. După părerea mea, ei nu ar trebui să fie lăsați nici la Jocurile Olimpice. Eu sunt de partea ucraineană în acest caz", spusese Kvitova, după succesul de la Miami.

Elena Rybakina vs. Petra Kvitova | 2023 Miami Final | WTA Match Highlights

Dar răspunsul a venit dur din partea Svetlanei Kuznetsova, Rusia, de două ori și ea campioană de Mare Șlem, la US Open 2004 și Roland Garros 2009. Ea nu a înțeles de ce Petra s-a implicat în acest conflict și de ce Kvitova nu se exprimă doar prin tenis în general: "O cunosc pe Petra de când eram mici, am trăit aceeași viață, am împărțit aceleași vestiare în tenisul feminin timp de 10 ani. Și am fost surprinsă de declarația ei, exprimată fără motiv! Este evident că cehii sunt împotriva poporului rus. Există propagandă și rusofobie în toată lumea acum. Dar eu cred că sportivii nu ar trebui să se implice. Trebuie doar să joace tenis!", puncta Kuznetskova, conform portalului polonez Sport.pl.

ADVERTISING

Cea mai bună poziție din carieră pentru rusoaică a fost 2 WTA în septembrie 2007.

Kvitova a ajuns la Miami la al 9-lea trofeu de Masters 1000 din carieră și la al 30-lea per total în panoplie, revenind astfel după mult timp în primele 10.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!