Petra Kvitova, regina de la Miami după o finală de poveste cu Elena Rybakina

Petra Kvitova, regina de la Miami după o finală de poveste cu Elena Rybakina

Petra Kvitova, tenismena din Cehia care a eliminat-o în drumul spre finală pe românca Sorana Cîrstea, a triumfat în finala WTA Masters 1000 de la Miami.

Dubla campioană de la Wimbledon a trecut în ultimul act de tenismena momentului, Elena Rybakina din Kazahstan, scor 7-6, 6-2. Titlul cu numărul 30 din cariera cehoaicei a venit după un prim tiebreak efectiv nebun al finalei, în care Petra a strâns din dinți și a rezistat, câștigând cu 16-14, după cinci mingi de set salvate!

Petra a dominat apoi clar ostilitățile în setul doi, surclasând-o pe Rybakina la toate capitolele. Kvitova și-a adjudecat manșa secundă la doi și a pus mâna pe titlul cu numărul 30 din carieră.

Elena Rybakina vs. Petra Kvitova | 2023 Miami Final | WTA Match Highlights

După aceste 1000 de puncte obținute, Kvitova revine după multă vreme în primele 10, chiar pe 10 WTA, la 33 de ani, cel mai bun loc al său din carieră fiind 2.

ADVERTISING

Ne aducem aminte că în prima manșă a meciului din semifinale cu Sorana, Kvitova a fost condusă cu 5-2 de sportiva din Târgoviște, dar a revenit miraculos și a câștigat cu 7-5, 6-4.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!