Un nou titlu mondial în șah pentru Magnus Carlsen

Un nou titlu mondial în șah pentru Magnus Carlsen

Norvegianul Magnus Carlsen a cucerit pentru a patra oară Campionatul Mondial de șah rapid, miercuri seara, o ediție disputată în această perioadă în Kazahstan, la Almaty.

Cu 10 puncte din 13, Carlsen aproape că a dominat competiția desfășurată în Caucaz. Magnus Carlsen este campionul mondial la șah rapid din 2022, după ce a terminat cu o jumătate de punct în fața lui Vincent Keymer din Germania și Fabiano Caruana din SUA. El părea să fie în plină ascensiune până când a greșit și a pierdut surprinzător în fața lui Vladislav Artemiev, dar Keymer, care a luat argintul, a ratat o victorie în ultima rundă, care ar fi forțat un baraj. Titlul feminin a fost decis într-un meci de baraj, în care Tan Zhongyi din China a învins-o pe Dinara Saduakassova, din țara gazdă. Savitha Shri, minunea indiană de 15 ani, a smuls bronzul.

FINAL: Carlsen, Fedoseev, Abdusattorov, and More Fight To Become World Rapid Chess Champion! | Day 3

Nordicul este acum campion mondial de șah clasic și rapid și va lupta pentru a câștiga a treia și poate ultima „triplă coroană” atunci când va participa joi și vineri la Campionatul Mondial de Blitz.

ADVERTISING

Românul Richard Rapport, naturalizat recent din Ungaria, a terminat acest Campionat pe un mai mult decât onorant loc 8 mondial, cu 9 puncte la activ, doar unul așadar sub splendidul Carlsen.

Pentru acest premiu, Carlsen va incasa un cec în valoare de 60.000 de dolari.

În proba de blitz, ce va începe de astăzi, campionul en-titre este francezul Maxim Vachier-Lagrave.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇