Maxime Lagrave câștigă titlul mondial la șah blitz. Campionul Magnus Carlsen a dezamăgit din nou

Maxime Lagrave câștigă titlul mondial la șah blitz. Campionul Magnus Carlsen a dezamăgit din nou

Șahistul francez Maxime Vachier-Lagrave a devenit noul campion mondial la șah blitz în concursul care s-a desfășurat în Varșovia, capitala Poloniei.

După terminarea competiției de șah rapid, câștigată de uzbekul de 17 ani Nodirbek Abdusattorov, s-a trecut la concursul de șah blitz, acolo unde cei doi participanți care se așează în fața tablei de șah au un timp pe ceas de 3 minute, la care se adaugă două secunde pentru fiecare mutare efectuată.

Jucătorul din Hexagon de 31 de ani a câștigat primul său titlu internațional de referință, după ce l-a învins într-un tiebreak pe jucătorul gazdă, polonezul Jan-Krzysztof Duda.

Maxime Vachier-Lagrave Wins World Blitz Chess Championship!

După cele 21 de runde clasice disputate, Lagrave, Duda și Firouzja au terminat la egalitate pe primul loc cu 15 puncte. S-a făcut un clasament în trei și doar primii doi au mers mai departe într-un play-off care avea să decidă aurul mondial.

ADVERTISING

Acolo, francezul l-a învins pe Duda cu scorul de 2-1 pentru a-și adjudeca primul titlu mondial din carieră.

Interesant este că după prima zi de concurs, Maxime avea șanse minime să spere la o medalie, având deja trei înfrângeri în primele 10 partide.

Magnus Carlsen a dezamăgit și la blitz, așa cum s-a întâmplat și la șah rapid acum câteva zile. El nu a reușit să își păstreze titlul mondial de acum 2 ani și a încheiat pe un foarte slab loc 12, cu 13,5 puncte la activ.

La categoria feminin, titlul mondial a mers către sportiva din Kazahstan, Bibisara Assaubaieva.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇