Un tânăr șahist român a produs surpriza zilei la Campionatul Mondial

Un tânăr șahist român a produs surpriza zilei la Campionatul Mondial

O adevărată surpriză a avut loc duminică în prima zi a Campionatelor Mondiale de șah rapid și blitz care au loc în această perioadă la Varșovia, capitala Poloniei.

În prima rundă a categoriei șah rapid din cadrul Campionatelor Mondiale din Polonia, maestrul internațional Mihnea Costachi a realizat o imensă surpriză, terminând remiză cu piesele negre în compania lui Firouzja Alireza, francezul de origine iraniană, actualmente locul 2 mondial la șah clasic, imediat sub campionul mondial incontestabil Magnus Carlsen.

ADVERTISING

A fost o remiză disputată în care negrul a avut avantaj mai toată perioada întâlnirii, Alireza trebuind să se mulțumească la final cu 0,5 puncte.

Costachi are doar 21 de ani, este clasat la șah clasic în lume pe locul 1105 (!!) și are un coeficient ELO de 2463 de puncte.

Costachi almost costs Firouzja the first game | World Rapid 2021 Round 1

Trebuie spus că duminică au avut loc primele 5 runde dintr-un total de 13 ale acestui Campionat Mondial, iar la finele lor, Mihnea Costachi a acumulat un onorabil punctaj de 2,5 puncte, fiiind clasat pe locul 75.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sunt trei lideri acum la egalitate, cu 4,5 puncte, e vorba de gazda Jan Duda, de Magnus Carlsen și de gruzinul Jobava Baadur.

Mircea Pârligras, Mihnea Costachi, Vladislav Nevednichy, Irina Bulmaga și Mihaela Sandu sunt șahiștii români care participă în aceste zile la Varșovia la CM de șah rapid și blitz.

Fondul de premiere este de 1 milion de dolari.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇