Simona Halep, sub presiune la startul sezonului WTA 2022. Câte puncte are de apărat la turneele din Australia

Simona Halep, sub presiune la startul sezonului WTA 2022. Câte puncte are de apărat la turneele din Australia

Simona Halep e pusă sub presiune încă de la startul noului sezon WTA din 2022, start care va avea loc din 3 ianuarie, în Australia.

Românca de pe locul 20 mondial a plecat acolo în a doua zi de Crăciun, urmând să participe începând din 3 ianuarie la un prim turneu WTA, de tip 250 de puncte, la Melbourne.

Ea ar urma să fie printre principalii capi de serie, având în vedere că jucătoarele de pe pozițiile fruntașe din clasament vor merge la Adelaide în aceeași perioadă, 3 - 10 ianuarie, pentru un turneu de tip 500 de puncte.

ADVERTISING

Trebuie spus însă că Simona Halep, dublă campioană de Mare Șlem, fostă lideră mondială WTA, are de apărat puncte importante în acest debut de sezon. Ea are de apărat nu mai puțin de 530 de puncte, datorate sfertului de finală de la Australian Open din sezonul trecut, când pierdea cu Serena Williams, scor 3-6, 3-6, moment în care bifa 430 de puncte, plus 100 de puncte după sfertul de finală de la Gypsland Trophy, turneu care s-a disputat tot la Melbourne.

Caroline Wozniacki v Simona Halep - Australian Open 2018 Final | AO Classics

Simona va mai participa, după turneul de la Melbourne din 3 ianuarie, la un turneu de top, de rang WTA 500, la Sydney, de pe 10 ianuarie, urmând ca din 17 ianuarie să înceapă asaltul de la Australian Open, acolo unde România are 13 sportive, un record, cu tot cu tabloul de calificări desigur.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La competiția care va începe din 3 ianuarie, Simona Halep le va avea rivale pentru marele trofeu pe, printre altele, Anastasia Pavlyuchenkova, Naomi Osaka, Jessica Pegula sau Emma Răducanu, dar și pe româncele Sorana Cîrstea, Irina Begu și Jaqueline Cristian.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!