De ce nu s-a mai antrenat Simona Halep la CNT: Explicația omului care a luat decizia

De ce nu s-a mai antrenat Simona Halep la CNT: Explicația omului care a luat decizia

Omul care a decis că Simona Halep să nu se mai antreneze la Centrul Național de Tenis (CNT) în 2011 a dezvăluit pentru în exclusivitate pentru SpotMedia.ro cum s-a ajuns în această situație.

Simona Halep a dezvăluit recent că nu a mai fost lăsata să se antreneze la Centrul Național de Tenis în 2011, după parcursul de la Australian Open, pe motiv că s-ar fi dat accidentată.

Totuși, nu Federația Română de Tenis a fost cea care a luat această decizie, ci tocmai antrenorul Simonei din acel moment, Firicel Tomai.

Acesta a dezvăluit pentru SpotMedia.ro cum s-a ajuns în această situație. Potrivit spuselor lui Tomai, Simona se accidentase la abdomen, iar situația sa s-a agravat după Australian Open.

Problemele medicale o împiedicau pe Simona să servească, însă după ce a revenit în țară și a decis să nu joace la Fed Cup ea a mers să se antreneze la Centrul Național de Tenis pentru a exersa loviturile la fileu.

ADVERTISING

Totuși, prezența Simonei Halep a stârnit mirarea celor de la Federație, motiv pentru care, din dorința de a nu exista nedumeriri, Firicel Tomai a hotărât să mute ședințele de pregătire la un alt centru privat din București.

Tomai spune că Ruxandra Dragomir, care conducea Federația Română de Tenis în acel moment, a sunat după o săptămână pentru a o invita înapoi pe Simona.

"A fost un concurs de împrejurări. E adevărat că eu atunci eram cu Simona și eu decideam pentru ea strategia sau pregătirea. Simona, în ediția aia de la Australian Open, a făcut întindere abdominală de 1.5 centimetri. A fost prima dată când a intrat pe tablou, a trecut de tur și nu avea dureri atât de mari. A jucat, a bătut-o și pe Kleybanova, care era pe locul 25 în acel moment. La Australian Open, am mers la cabinetul medical de acolo, care e foarte bun și s-a văzut întinderea. După ce Simona a mai jucat, întinderea s-a majorat, a devenit de 2.5 centimetri. Această întindere durea doar la extensia abdomeniului, doar când servea. Nu mai putea să se servească deloc. Noi am ajuns acasă duminică, am sunat-o pe Sanda (Ruxandra Dragomir - n.red.), aveam relații excelente și încă am cu ea, și i-am spus că a apărut această problemă. Sanda a spus că înțelege, nu au fost discuții. Federației îi părea rău pentru că se baza pe ea. Apoi, am făcut și aici un RMN, am vrut să arăt Federației sau celor care s-ar fi gândit că ne dăm loviți dovada. Asta și pentru că în urmă cu un an anumite fete nu au dorit să joace și poate și din acest motiv a apărut această discuție.

ADVERTISING

Apoi, eu am pus antrenament la Centrul Național ca să lucrăm scurtele, lucruri care nu necesită abdomenul. Nu puteam să nu jucam tenis sau să nu ne antrenăm în această perioadă. Am făcut doar lucruri care să nu o solicite la abdomen. În acel moment am făcut antrenament la Centrul Național, iar cei de la Federație au întrebat cum face antrenament dacă e accidentată? Au zis că o vede lumea, că nu e bine. A fost un pic de tensiune atunci, așa că am vorbit cu Brică (Daniel Dobre - n.red.) și am mers la Pescariu, să ne antrenăm. Erau fete acolo care se antrenau și era mai bine așa. Apoi, peste o săptămână, Sanda m-a sunat personal și mi-a spus că vrea să ne antrenăm la Centrul Național. Nu i-a zis Federația să nu se mai antreneze. Sanda a ajutat tenismenele tot timpul. Simona, tensiunea de atunci, a perceput-o ca o judecată. Eu am încercat să o țin departe și am mers în alt loc să ne antrenăm", a spus Firicel Tomai pentru SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Totodată, Tomai a explicat și cum au apărut suspiciunile că Simona s-ar fi putut da lovită pentru a evita meciurile din Fed Cup.

"Nu se aștepta nimeni ca Simona Halep să ajungă în turul 3 la Australian Open. Cine putea să știe că o să ajungă pe tablou, o bate pe Kleybanova și ajunge în turul 3? Plus că a fost acel precedent cu un an în urmă, cu fetele care n-au vrut să joace. Oamenii s-au gândit că din cauza acestui lucru, dar departe de noi așa ceva", a mai spus Tomai.

SpotMedia.ro e sursa numărul 1 de informații despre Simona Halep! Citește și:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!