David Popovici și alți 20 de sportivi, în lotul României la Campionatele Europene de înot în bazin scurt

David Popovici și alți 20 de sportivi, în lotul României la Campionatele Europene de înot în bazin scurt

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte o organizare perfectă a Campionatelor Europene de înot în bazin scurt (25 metri) pentru seniori de la Otopeni (5-10 decembrie), la care şi-au anunţat participarea peste 400 de sportivi din 41 de ţări.

Cu acest prilej au fost prezentate medaliile şi mascota Campionatelor Europene de la Otopeni, la care România va participa cu un lot de 21 sportivi (7 fete şi 14 băieţi), selecţionaţi în baza formei arătate la Campionatele Naţionale în bazin scurt din perioada 9-12 noiembrie, desfăşurate tot la Otopeni.

ADVERTISING

''România va găzdui ediţia cu numărul 22 a Campionatului European de înot în bazin scurt pentru seniori, fiind cea mai importantă competiţie de acest gen care se desfăşoară în ţara noastră în acest an în ultimii 40 de ani. Toată Europa va fi cu ochii pe România şi aceasta este o oportunitate excelentă de a arăta că avem capacitatea de a organiza o astfel de competiţie până în cele mai mici detalii'', a declarat Camelia Potec.

''În echipa României vor fi opt antrenori, patru kinetoterapeuţi, iar delegaţia va fi condusă din punct de vedere tehnic de antrenorul federal Silviu Anastase'', a declarat, la rândul său, secretarul general al Federaţiei, Matei Giurcăneanu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Lotul României pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni, va fi alcătuit din următorii sportivi: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Diana Stiger, Ioana Ştirbu, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Aissia Prisecariu, Andrei Ungur, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Daniel Nicuşan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Mayssa Raţiu, Anastasia Bako, Daria Silişteanu, Alexandru Stoica.

Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Andrei Pinticanu, Claudiu Radu, Răzvan Florea, Bogdan Stroe, Mircea Purcaru, Cătălin Ungur. Antrenor federal: Silviu Anastase.

ADVERTISING

Precedenta ediţie a Europenelor în bazin scurt a avut loc la Kazan (Rusia), în 2021, când David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, iar Robert Glinţă a obţinut un argint la 100 m spate şi un bronz la 50 m spate.

Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori de la Otopeni reprezintă mai importantă competiţie de înot a anului din Europa. Evenimentul este organizat de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, în colaborare cu European Aquatics, în incinta Complexului Sportiv de Nataţie Otopeni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇