Cum a fost pedepsit fostul stelist Hamutovski pentru că a protestat față de dictatorul Lukașenko

Cum a fost pedepsit fostul stelist Hamutovski pentru că a protestat față de dictatorul Lukașenko

Fostul portar al Stelei, Vasili Hamutovski, a fost pedepsit după ce a participat la protestele din Belarus fata de dictatorul Alexandr Lukașenko.

Hamutovski a fost demis de la Dinamo Brest, echipă alături câștigase titlul și participase în Liga Campionilor.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Sunt șomer de circa o lună și jumătate. Am câștigat campionatul, au fost doi ani cu rezultate bune, echipa a trecut acum inclusiv două tururi în preliminariile Champions League, eliminându-le pe Astana și pe Sarajevo. A pierdut abia în fața lui Maccabi Tel Aviv, înainte de play-off-ul Ligii. Mi s-a întrerupt contractul. Nu vreau să explic, dar toți înțelegeți de ce!", a spus Hamutovski pentru Gsp.

De asemenea, el a vorbit și despre protestele la care a participat in ultimele săptămâni.

"Am fost alături de alți sportivi. Am ieșit împreună cu oamenii care participă de fiecare dată doar la mitinguri pașnice. Asta e cel mai important să scrieți: mitinguri pașnice! Totuși, în fiecare săptămână mai sunt arestați alți cetățeni care se poziționează contra regimului actual. Aici, în Belarus, trecem cu toții printr-o perioadă foarte grea, țara e împotriva președintelui, care acționează doar cu armata și Poliția.

Adică la fel cum s-a întâmplat cu Ceaușescu în România! Nu știu ce ne va rezerva viitorul, însă aici au murit oameni fără să facă nici cel mai mic gest agresiv. Sunt mândru însă de întreaga populație, fiindcă suntem strânși ca un pumn, suntem uniți, ne respectăm între noi, iar ăsta e un mare motiv de bucurie, că toată țara e împotriva unui om care se folosește doar de forțele de ordine după alegerile falsificate", a adăugat Hamutovski.

De asemenea, Hamutovski a fost adus în fața unui judecător, care a decis să-l amendeze pentru că a participat la proteste.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!