Constantin Popovici, campion mondial la sărituri în apă, a ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Constantin Popovici, campion mondial la sărituri în apă, a ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Săritorul în apă român Constantin Popovici, campion mondial deja la această disciplină, în 2023, campion mondial și recent în competiția denumită Red Bull Cliff Diving, a ratat mai mult decât surprinzător calificarea la JO 2024, prin prisma unei accidentări.

Sportivul legitimat în România la CSM Bacău a concurat la Mondialul de Natație de la Doha, acolo unde s-a prezentat din păcate accidentat. El a participat la ambele competiții de sărituri de la mai mare înălțime, de la 10 metri și de la 27 de metri, dar doar prima este probă olimpică. La proba de 27 de metri este campion mondial în exercițiu, titlu cucerit anul trecut la Fukuoka.

ADVERTISING

Popovici a prins locul 40 în calificări, penultima poziție, în proba de la 10 metri. Sportivul nostru a acumulat 257,10 puncte din șase sărituri, ratând astfel șansa de a avansa în runda următoare. Punctajul de calificare la JO, al italianului Andreas Sargent era unul de 365,85 puncte, unul accesibil pentru Popovici, în condiții normale însă.

Popovici a venit la Doha accidentat tocmai din Noua Zeelandă, acolo unde la ultima săritură de la Cupa Mondială Red Bull a făcut o întindere, chiar la intrarea în apă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un alt sportiv român în pericol să rateze JO 2024 de la Paris este și Vlad Dascălu, de la mountain-bike, care e în pericol să fie suspendat de WADA din cauza unor proceduri anti-doping.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇