Constantin Popovici, campion mondial la sărituri în apă în Red Bull Cliff Diving

Constantin Popovici, campion mondial la sărituri în apă în Red Bull Cliff Diving

Săritorul în apă român Constantin Popovici, campion mondial deja la această disciplină, în 2023, a devenit campion mondial în competiția denumită Red Bull Cliff Diving.

Popovici a câștigat etapa din Noua Zeelandă şi şi-a asigurat titlul, în timp ce Cătălin Preda s-a clasat al doilea tot la competiția din Auckland și a încheiat competiția la general pe locul 4.

Cu două sărituri de mare clasă executate de la platforma dispusă la 27 de metri, Popovici a câștigat etapa din Noua Zeelandă și este noul campion din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Troful King Kahekili ajunge astfel în premieră în România.

Constantin Popovici Takes 2022 Red Bull Cliff Diving Title in Copenhagen

În clasamentul general al Cupei Mondiale pe 2023, Popovici e pe primul loc la final, cu 1032 de puncte, în timp ce Preda se poziționează al patrulea, cu 703 lungimi.

ADVERTISING

Constantin Popovici este al 5-lea campion din istoria competiției, una începută din 2009, fiind denumită Seria Mondiala Red Bull Cliff Diving. La mijlocul lunii februarie, Constantin Popovici şi Cătălin Preda se vor afla la Doha, la Campionatele Mondiale de nataţie.

În vara lui 2023, la Fukuoka, Popovici devenea doar al doilea european care câştigă aurul la proba de sărituri în apă de la mare înălţime, la Campionatele Mondiale de Nataţie, cu Preda bifând atunci în aceeași probă, medalia de argint.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇