Unde crede Patrick Mouratoglou că a pierdut Novak Djokovici meciul cu Sinner de la Australian Open

Unde crede Patrick Mouratoglou că a pierdut Novak Djokovici meciul cu Sinner de la Australian Open

Novak Djokovici a pierdut în semifinalele turneului de la Australian Open cu Jannick Sinner din Italia, iar această înfrângere, prima din 2018, după peste 2000 de zile la Antipozi, poate schimba traiectoria finalului carierei pentru sârb.

Cel puțin aceasta este viziunea lui Patrick Mouratoglou, marele antrenor francez, fostul manager și al Simonei Halep, care spune totuși că liderul mondial a scăpat de presiune şi poate trata următoarele Grand Slam-uri mult mai relaxat.

Sinner l-a învins cu 3-1 pe Nole, în a doua victorie consecutivă în câteva luni, după cea din finala Cupei Davis.

Novak Djokovic v Jannik Sinner | Semi-Final | Extended Australian Open 2024 Highlights 🇦🇺

"Nu aş fi surprins dacă Djokovici s-ar simţi eliberat după înfrângerea cu Sinner. Nu a realizat cât de mare e greutatea carea apasă pe umerii lui. A fost cel mai slab meci pe care l-am văzut din partea lui. Nu a fost acolo, pe teren, în acea zi. Dar gândiţi-vă şi la asta, nu pierduse vreun meci la Australian Open din 2018, nu pierduse vreo semifinală aici, avea 10 titluri. Putea să coontinue cu acest trend? Nu, a fost prea mult, prea multă presiune. Chiar şi la marii campioni am văzut asta, când e prea multă presiune, uneori capotezi. Într-un fel, acum ar trebui să se simtă eliberat", a spus Mouratoglou, pentru Eurosport.

ADVERTISING

Djokovici are 37 de ani și 24 de trofee de Mare Șlem, iar pentru el marele obiectiv din acest an este titlul olimpic de la Paris, din vară. Sârbul va reveni în circuit abia la mijlocul lui martie, când va participa pentru prima oară în ultimii 5 ani la Indian Wells.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!