Cine e Nadia Podoroska, marea surpriză de la Roland Garros 2020

Cine e Nadia Podoroska, marea surpriză de la Roland Garros 2020

Nadia Podoroska este marea surpriză de la Roland Garros 2020. Aflată pe locul 131 WTA, sportiva în vârstă de 23 de ani a ajuns în semifinale la Openul Franței după ce a venit din calificări.

Pentru a ajunge în semifinale, Podoroska a reușit să o învingă în sferturi pe Elina Svitolina, iar în următoarea faza a competiției o va întâlni pe Iga Swiatek.

Nadia Podoroska s-a născut în Rosario, orașul care l-a dat omenirii și pe Leo Messi, dar are origini ucrainene. A început tenisul fiind inspirată de Gabriela Sabatini, cea mai mare jucătoare din istoria Argentineni.

ADVERTISING

Ascensiunea sa a fost blocată însă din cauza unor accidentări, motiv pentru care s-a gândit să se retragă în urmă cu doi ani și jumătate.

"Acum doi sau trei ani am vrut să mă retrag. Accidentările mă bântuiau, mi-am pierdut clasamentul. Nu aveam bani să joc din nou tenis, să o iau de la capăt. A fost o perioadă foarte dificilă din viața mea deoarece mi-am schimbat și întreaga echipă, după 10 ani. Eram foarte confuză și nu știam ce să mai fac", a povestit Podoroska după calificarea în semifinale.

Ea s-a mutat însă în Spania, la Alicante, și acum este antrenată de Juan Pablo Guzman și Emiliano Redondi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În 2020, rezultatele au început în sfârșit să fie ceva mai bune pentru jucătoarea în vârstă de 23 de ani. A câștigat turneele ITF de la Malibu, Petit Bourge și Saint-Malo, iar la ITF-ul de la Praga s-a oprit în semifinale.

Explozia s-a produs însă din senin, la Roland Garros, unde este calificată în semifinale.

Datorită acestui rezultat, ea are asigurat un salt de 83 de locuri în ierarhia mondială și a ajuns deja pe 48. Până la Roland Garros, nu intrase niciodată în top 100 WTA.

De asemenea, ea și-a asigurat un cec în valoare de 425.250 de euro, adică mai mult decât câștigase în întreaga carieră.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇