Căpitanul naționalei Rusiei, reacție controversată: "Când vine vorba de Rusia, acest principiu este complet uitat"

Căpitanul naționalei Rusiei, reacție controversată: "Când vine vorba de Rusia, acest principiu este complet uitat"

„Războiul se va termina, dar relațiile umane vor rămâne. Și va fi imposibil să derulezi înapoi. Tineți minte asta” spune căpitanul naționalei Rusiei, Artem Dzyuba.

Acuzat că nu a reacționat după invazia Rusiei din Ucraina, Dzyuba se declară împotriva războiului, dar crede ca rușii sunt discriminați în această perioadă.

Dzyuba, cu 55 de selecții și 30 de goluri marcate pentru naționala Rusiei, nu înțelege sacțiunile dictate de FIFA și UEFA împotriva țării și vorbește despre un dublu standard.

Iată reacția fotbalistului de la Zenit Sankt Petersburg:

ADVERTISING

"Până de curând, nu am vrut să vorbesc pe tema evenimentelor din Ucraina. Nu am vrut, nu pentru că mi-e frică, ci pentru că nu sunt un expert în politică, nu am intrat niciodată în asta și nici nu am intenționat (spre deosebire de un număr mare de politologi și virusologi care au apărut recent pe internet). Dar, ca toți ceilalți, am propria mea părere. Forțat de împrejurări, o voi exprima.

Războiul este înfricoșător. Dar sunt șocat de agresivitatea și ura umană, care în fiecare zi capătă niște proporții transcendente.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sunt împotriva discriminării pe bază de naționalitate. Nu mi-e rușine că sunt rus. Sunt mândru că sunt rus. Și nu înțeleg de ce sportivii ar trebui să sufere acum.

Sunt împotriva standardelor duble. De ce toată lumea strigă mereu despre sport că e în afara politicii, dar cu prima ocazie, când vine vorba de Rusia, acest principiu este complet uitat?

Din nou, războiul este înfricoșător. În situații stresante, oamenii își arată esența, uneori negativă. Câtă furie și ură s-au revărsat acum asupra tuturor rușilor, indiferent de poziția și profesia lor. Acelor mii de oameni care scriu insulte și amenințări - așezați-vă la coadă!

ADVERTISING

Este de două ori mai ciudat să auzi toate acestea de la oameni cărora Rusia le-a dat foarte, foarte mult. Toate acestea nu fac decât să creeze mai multă negativitate.

Războiul se va termina, dar relațiile umane vor rămâne. Și va fi imposibil să derulezi înapoi. Tineți minte asta", a scris Dzyuba pe pagina sa de Instagram.

Luni, FIFA și UEFA au suspendat Rusia din toate competițiile, ceea ce înseamnă ca naționala antrenată de Valeri Karpin nu va putea juca în play-off-ul pentru Campionatul Mondial din 2022 și nu va fi prezentă la turneul final din Qatar.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, iar de atunci mii de oameni din ambele tabere și-au pierdut viețile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇