Un fost mare sportiv rus a încercat să justifice invazia Ucrainei: "Ne-am luptat pentru adevăr în toți acești ani"

Un fost mare sportiv rus a încercat să justifice invazia Ucrainei: "Ne-am luptat pentru adevăr în toți acești ani"

Fostul boxer rus Alexander Povetkin a părut să încerce să justifice invazia Ucrainei de către țara sa, insistând că există „putere în adevăr” și făcând o referire înfricoșătoare la combaterea „nazismului”.

În timp ce violența continuă să escaladeze, o serie de personalități sportive influente atât din Rusia, cât și din Ucraina și-au exprimat sfidarea împotriva războiului, ceea ce a dus la scene emoționante de unitate în cadrul mai multor evenimente majore în weekend.

Dar Alexander Povetkin pare să fi adoptat o poziție contrastantă, scrie Daily Mail.

ADVERTISING

El a apelat la rețelele de socializare pentru a posta o poză cu el însuși cu steagul Rusiei în spate și de a transmite un mesaj controversat.

"Există putere în adevăr", a scris el. "Această frază celebră rostită de Serghei Bodrov reflectă astăzi esența a ceea ce se întâmplă în Ucraina. Ne-am luptat pentru adevăr în toți acești ani, în timp ce slavii erau exterminați în Donbass. De aceea sunt membru și decizia lui este de a apăra oamenii de rând, de a lupta împotriva nazismului, care parazitează pe cheltuiala cui. Fiecare război are un sfârșit. Să sperăm că acesta se va termina în zilele următoare", a adăugat pugilistul.

povetkin-instagram

Alexander Povetkin, acum în vârstă de 42 de ani, a avut 40 de lupte la profesioniști, înregistrând 36 de victorii, o remiză și trei înfrângeri.

ADVERTISING

El a deținut titlurile WBA și WBC Interim la categoria grea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇