Elina Svitolina a refuzat să joace împotriva unei tenismene din Rusia: "Nu voi juca până când nu vor fi luate măsurile necesare"

Elina Svitolina a refuzat să joace împotriva unei tenismene din Rusia: "Nu voi juca până  când nu vor fi luate măsurile necesare"

Elina Svitolina s-a retras de la turneul de la Monterrey deoarece în primul tur ar fi trebuit să joace împotriva rusoaicei Anastasia Potapova.

Tenismena din Ucraina, cap de serie numărul 1 la turneul din Mexic, spune că va juca împotriva unei tenismene din Rusia sau Belarus doar dacă acestea vor fi obligate să evolueze ca „sportivi neutri, fără să afișeze steagul sau alte simboluri”.

"Cred că situația actuală necesită o poziție clară a tuturor organizațiilor: ATP, WTA și ITF. Întrucât noi, sportivii ucraineni, le-am cerut să urmeze recomandările Comitetului Olimpic Internațional și să accepte sportivii din Rusia și Belarus doar ca sportivi neutri, fără să afișeze steagul, alte simboluri sau imnul.

ADVERTISING

Astfel, vreau să anunț că nu voi juca mâine la Monterrey, dar nici alt meci împotriva unei tenismene din Rusia sau Belarus până când nu vor fi luate măsurile necesare.

Nu dau vina pe competitorii ruși. Nu ei sunt responsabili de invadarea patriei mele. Chiar vreau să îmi arăt recunoștința față de toți jucătorii, mai ales cei ruși și bieloruși, care cu curaj au luat atitudine împotriva războiului. Sprijinul lor este esențial", a scris Svitolina pe rețelele de socializare.

Următoarele turnee la care va participa Elina Svitolina sunt Indian Wells și Miami.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇