Elina Svitolina, mesaj sfâșietor: "Va rog, ajutați-ne!"

Elina Svitolina, mesaj sfâșietor: "Va rog, ajutați-ne!"

Tenismena ucraineană Elina Svitolina solicită ajutor pentru ca invazia Rusiei în Ucraina să fie oprită.

Sportiva dezvăluie că n-a dormit deloc în ultimele două nopți și le mulțumește celor care luptă pentru apărarea Ucrainei.

"Inima îmi sângerează…Încă o noapte nedormită și terifiantă pentru poporul ucrainean. VĂ ROG, AJUTAȚI-NE SĂ OPRIM RĂZBOIUL!", a scris Elina Svitolina pe Twitter.

"Noi, ucrainenii, cerem sprijinul și ajutorul întregii lumi civilizate cu drepturi depline. Mulțumirile mele sincere băieților și fetelor noastre care ne apără Patria Mamă", a mai scris aceasta.

Armata Rusiei a luat cu asalt Kievul la primele ore ale zilei de vineri. Explozii puternice s-au auzit în centrul orașului în jurul orei 04:30.

ADVERTISING

Trupele ruse au ajuns în capitala Ucrainei și se îndreaptă spre centrul orașului. Sirenele anetiaeriene sună, se aud împușcături pe străzi, iar oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din case.

Mulți ucraineni și-au petrecut noaptea în stațiile de metrou, devenite adăposturi antiariene.

Președintele Volodimir Zelenski a actualizat bilanțul negru: cel puţin 137 de morți, sute de răniţi, atât militari, cât și civili. De partea rusă nu este cunoscut bilanțul, dar ucrainenii vorbesc de sute de victime.

Iată filmul zilei în care Putin a lansat războiul total în Ucraina

Zelenski a ordonat mobilizarea generală, interzicând tuturor bărbaților între 18 și 60 de ani să plece din țară. Președintele e convins că rușii vor să-l omoare pe el și familia sa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇