Când ar putea reveni suporterii pe stadioanele din România

Când ar putea reveni suporterii pe stadioanele din România

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că suporterii ar putea reveni pe stadioane peste aproximativ 2-3 luni dacă rata de infectare cu COVID-19 scade.

„Chiar ieri am avut o discuţie bună cu domnul Voiculescu şi domnul Burleanu. Avem două variante. Dacă cifrele arată bine (n.r. – rata de infectare la nivel naţional), cred că în 2-3 luni putem să începem (n.r. – să deschidem stadioanele pentru public). O veste bună după discuţia cu Ministerul Sănătăţii este schimbarea testelor PCR cu cele antigene (n.r. – rapide) pentru sportivi. Şi vom începe cu sporturile pe echipe, fotbal, rugby, handbal şi celelalte, pentru că ele au cele mai mari costuri”, a spus Novak.

ADVERTISING

Ministrul a precizat că dacă ar depinde numai de el, stadioanele s-ar deschide imediat.

"Vreau să fie un pas sigur, să nu se întoarcă împotriva noastră. Dacă ar depinde de mine, de azi am deschide (n.r. - stadioanele pentru public). Ce pot să garantez este că am toată deschiderea şi bunăvoinţa pentru a aduce cât mai repede suporterii pe stadioane", a menţionat noul ministru al Tineretului şi Sportului.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a avut, luni, o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în scopul elaborării şi emiterii unui nou ordin comun care să reglementeze condiţiile revenirii spectatorilor la competiţiile sportive.

ADVERTISING

Competiţiile sportive din România se desfăşoară fără spectatori în tribune din primăvara anului 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇