Bayern Munchen, calificare în stil de mare echipă în finala Ligii Campionilor

Bayern Munchen, calificare în stil de mare echipă în finala Ligii Campionilor

Bayern Munchen s-a calificat într-o nouă finală de UEFA Champions League, după ce a trecut în careul de ași de Olympique Lyon, scor 3-0, meci disputat pe teren netru, la Lisabona.

Primele goluri au fost marcate de Serge Gnabry, în minutele 17 și 33, iar tabela a fost închisă de Lewandowski, cu al 15-lea gol din acest sezon de Ligă, pentru 3-0.

Începutul primei părți a fost una furtunoasă pentru Bayern, care s-a văzut dominată de o trupă a lui Lyon fără inhibiții, cu mult curaj și cu multe soluții în găsirea fazelor de poartă. Ocaziile nu au încetat să apară, iar Depay a ratat singur cu Neuer, șutând în plasa laterală după ce l-a fentat pe portarul german.

În minutul 16, Ekambi a făcut ce a vrut pe flancul drept cu apărarea bavareză, îl culcase și pe Neuer, dar balonul a izbit bara. 60 de secunde mai târziu, la prima ocazie cu adevărat mare, Bayern a marcat prin Serge Gnabry, un șut spectaculos de la marginea careului, fără speranțe pentru Lopes.

S-a văzut clar cum Lyon s-a debusolat după acest gol primit, iar un sfert de oră mai târziu Bayern mai avea să mai înscrie o dată, prin același Gnabry, care a profitat de o ratare monumentală a lui Lewandowski, singur cu poarta goală.

ADVERTISING

După 2-0 la pauză, Bayern a început și a dovedit multă maturitate în joc în partea secundă, știind că trebuie să își conserve energia pentru marea finală de duminică în fața lui PSG.

Maturitatea în joc s-a văzut, de asemenea și experiența, iar finalul de joc a fost iarăși dominat de bavarezi, care mai întâi au avut un gol anulat al lui Coutinho, pe motiv de offisde, iar apoi aceștia au închis tabela prin inevitabilul Lewandowski, gol cu capul în minutul 88, din centrarea lui Kimmich din lovitura liberă.

Un nou meci perfect făcut de Bayern, care ajunge într-o nouă finală de Ligă, dumnică în fața celor de la PSG, un meci de gală, fără îndoială între cele mai bune două echipe din acest Final 8 din Lisabona.

Va fi a 11-a finală pentru Bayern, care își dorește să bifeze al 6-lea trofeu de UCL sau CCE, ultimul fiind atins în 2013.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL de meci!

Min.88: GOOOOOOOOOOOOOOOOOL Bayern! Lewandowski marchează cu capul după o lovitură liberă, centrare perfectă marca Kimmich, 3-0, Bayern e în finala Ligii.

Min.86: Mendes vede galben pentru un fault dur la Kimmich.

Min.83: Aouar trage bine de la distanță, dar Neuer nu poate fi bătut atât de ușor.

ADVERTISING

Min.81: Două schimbări făcute de bavarezi, intră doi francezi, Tolisso și Pavard, ies Goretzka și Alcantara.

Min.79: Gol anulat al lui Bayern, marcat de Coutinho, a fost offside după o pasă venită de la Goretzka.

Min.78: Bună șansa lui Coutinho, care a primit o pasă inspirată de la Neuer, balonul a fost deviat și e corner.

Min.75: Își face și Coutinho apariția pe teren, în locul MVP-ului meciului, Gnabry.

Min.72: Iese Marcal și intră Cherki, încă o idee a lui Garcia.

Min.71: Bayern nu mai forțează, e clar că îi place acest scor, își conservă energiile pentru marea finală de duminică.

Min.66: Mai face două schimbări Rudi Garcia, intră Adelaide și Tete, ies Ekambi și Dubois.

Min.62: Iese Perisici la Bayern, intră în locul său Coman.

Min.58: Ekambi singur cu Neuer trage în portar, încă un mare ghinion pentru lyonezi..

Min.57: Încă o schimbare la OL, intră Dembele în locul lui Depay.

Min.55: Lovitură de cap periculoasă Marcelo după un corner, prinde Neuer cu calm, e primul șut pe poartă al lui Lyon totuși!

Min.50: Pasă splendidă în adâncime pentru Perisici, de la Davies, dar croatul șutează slab, în brațele lui Lopes.

ADVERTISING

Min.46: Schimbare și la Lyon, intră Mendes în locul lui Bruno.

ÎNCEPE partea secundă!

Min.46: Sule intră în locul lui Boateng, prima schimbare la Bayern.

FINAL de primă repriză!

Min.41: Încă un fault dur asupra lui Lewandowski, Marcal, al doilea fundaș central este și el îngălbenit.

Min.37: Încă o ocazie mare pentru polonezul Lewandowski, dă pe lângă minge uluitor dintr-o poziție minunată.

Min.35: Marcelo vede galben pentru un fault fără minge la Lewandowski.

Min.33: GOOOOOOOOOOOOOOOOOL Bayern! Din nou Gnabry face 2-0, după ce Lewandowski ratează uluitor cu poarta goală. Mingea vine cu noroc la extrema germană și e un scor liniștitor pentru bavarezi acum.

Min.30: Meciul s-a mai temperat puțin, e clar însă acum că Bayern a devenit vioara întâi, ea stă la timona partidei și a mijlocului terenului.

Min.24: Încă o mare eroare în defensiva lui Lyon, profită iar Gnabry, dar șutul său e respins de această dată de Lopes.

Min.21: Thomas Muller dă pe lângă minge după o fază perfectă în care se găsea, la capătul unei faze fixe, centrarea l-a găsit perfect de la Kimmich.

Min.17: GOOOOOOOOOOOOOL Bayern!! La prima ocazie cu adevărat mare, Bayern răzbună ocaziile lui Lyon. Șut perfect de la marginea careului a lui Serge Gnabry, fără speranțe pentru Lopes. 1-0, total contrar cursului jocului însă.

Min.16: Ekambi are cea mai mare ocazie a jocului!! Se distrează practic pe flancul drept cu apărarea bavareza, îl păcălește și pe Neuer, dar șutează în bară, Bayern pare năucită de acest start al echipei din Hexagon!

Min.13: Încă o contră periculoasă a lyonezilor, Cornet face spectacol pe flancul stâng, încă o dată Bayern se bâlbâie în apărare.

Min.11: Același Depay încearcă un șut-centrare destul de fantezist, mingea nu se duce foarte departe..Neuer are emoții!

Min.10: Goretzka are și el o șansă, prima pentru Bayern, dar trage prost din plin careu, lovește defectuos balonul, Lopes scoate în corner.

Min.8: Un corner pentru Lyon, început curajos pentru francezi, care e clar că nu au ce pierde.

Min.4: Ocazie uriașă a lui Lyon!! Depay a scapăt singur-singurel cu Neuer, acesta era bătut, fostul jucător de la United a făcut o fentă, a tras puternic, dar balonul a atins plasa laterală..

ÎNCEPE PARTIDA!

21.56: Avem primele imagini de la Lisabona, cei 22 de jucători intră pe teren și ne pregătim să ascultăm imnul UEFA Champions League.

Lyon – Bayern este cea de a doua semifinală de UEFA Champions League, meci care are loc la Lisabona, pe teren neutru, într-o singură manșă. Pofta de joc a bavarezilor este una excelentă, mai ales după meciul trecut, când au umilit-o pe Barcelona, scor 8-2. Și Lyon a dat multe goluri în sfertul său, 3-1 cu Man.City, o mare surpriză, o alta făcută de francezi, după eliminarea și a lui Juventus, cu Cristiano Ronaldo cap de afiș.

Învingătoarea de aici va juca marea finală duminică în fața celor de la PSG.

PSG e prima finalistă a Ligii Campionilor

Echipele de start:

Lyon: Lopes - Marcelo, Denayer, Marcal - Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar, Cornet - Ekambi, Memphis Depay.
Rezerve: Andersen, Bard, Cherki, Dembele, Diomande, Mendes, Jean Lucas, Rafael, Reine-Adelaide, Tătărușanu, Tete, Traore.
Antrenor: Rudi Garcia.

Bayern: Neuer - Kimmich, Boateng, Alaba, Davies - Goretzka, Thiago - Gnabry, Muller, Perisic - Lewandowksi.
Rezerve: Coman, Coutinho, Cuisance, Lucas Hernandez, Hoffmann, Martinez, Odriozola, Pavard, Sule, Tolisso, Ulreich, Zirkzee.
Antrenor: Hansi Flick.

Arbitru: M.Lahoz (Spania).

Partida va fi televizată pe DigiSport, TelekomSport și LookTV.

Cele două grupări s-au mai întâlnit și acum 10 ani în semifinalele UCL, Bayern câștigând cu 4-0 la general, în dublă manșă.

Iată și alte știri interesante din UEFA Champions League:

Ce spune Thomas Tuchel despre calificarea celor de la PSG în finala Ligii Campionilor. Aventura sa în fotbal a pornit de la Mediaș în 2011

Un meci din Liga Campionilor a fost anulat din cauza apariției unui caz de coronavirus

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇