Bayer Leverkusen este în premieră campioana Germaniei după un sezon fenomenal

Bayer Leverkusen este în premieră campioana Germaniei după un sezon fenomenal

Trupa antrenată de Xabi Alonso, Bayer Leverkusen, a devenit în premieră campioana Germaniei în întreaga sa existență de 120 de ani.

Duminică seara, farmaciștii au învins clar Werder Bremen, scor 5-0, devenind matematic campioni, în chiar etapa cu numărul 29, cu 5 runde așadar înainte de final.

Boniface din penalti, Xhaka și o triplă Wirtz au semnat golurile unui meci așteptat de o viață întreagă de fanii aspirinelor. Bayer are 79 de puncte și nu mai poate fi ajunsă de Bayern, care are 63 de lungimi, sau de Stuttgart, care are același punctaj.

ADVERTISING

Leverkusen ajunge la 43 de meciuri la rând fără înfrângere, un adevărat record uluitor pentru o echipă dintr-un campionat de top 5 european.

Alonso întrerupe seria de 11 titluri consecutive ale bavarezilor, care au pierdut ultima dată un campionat în 2012, în dauna Borussiei Dortmund, antrenată pe atunci de Jurgen Klopp.

Bayer Leverkusen a stabilit și recordul absolut de invincibilitate, după ce egalase deja performanța celor de la Juventus stabilită în sezonul 2011/2012. Atunci, ”Bătrâna Doamnă” lega 42 de partide fără înfrângere. Imediat după fluierul final zeci de mii de fani au pătruns pe teren pentru a se bucura alături de jucători pentru un succes efectiv istoric.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!