Președintele FRT anunță care este prima jucătoarelor din România după marele succes contra Ucrainei

Președintele FRT anunță care este prima jucătoarelor din România după marele succes contra Ucrainei

George Cosac, șeful FRT, a anunțat care sunt banii care vor ajunge la jucătoarele de tenis din componența echipei naționale a României în Billie Jean King Cup, după marele succes de la baraj cu Ucraina.

Sportivele noastre s-au impus cu 3-2 după ce au fost conduse după prima zi cu 2-0, la Florida, pe zgură verde. Cosac, conducătorul tenisului românesc, a dezvăluit faptul că jucătoarele și staff-ul împart 80% din cei 480.000 de dolari acordați de ITF pentru calificarea României la turneul final Billie Jean King, scrie cotidianul Fanatik.

ADVERTISING

Astfel, Cosac a povestit faptul că ITF acordă suma de 480.000 de dolari echipelor calificate la turneul final, iar din această sumă, 384.000 de dolari ( și anume 80%) merg la jucătoare și staff, iar 96.000 de dolari (20%) ajung în conturile Federației Române de Tenis.

De asemenea, Cosac spune că pentru acest turneu din noiembrie, 12-17 mai exact, la Sevilla, sunt luate în calcul cele mai bune și în formă jucătoare, dintre care și Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu.

FABULOS! România revine de la 0-2 cu Ucraina şi e la TURNEUL FINAL. Înregistrarea meciului decisiv

"Noi avem șansa să avem o echipă mult mai puternică la Sevilla. Rămâne de văzut dacă celelalte fete, Simona Halep, Sorana Cîrstea sau Irina Begu, vor dori să revină în echipă, astfel încât să putem aborda câștigarea trofeului. În 2019, România a fost la un pas. Am pierdut la un ghem meciul cu Franța și am ratat calificarea în marea finală, cu Australia. Acum fetele își vor dori să obțină performanță deosebită. Și Simona, și Sorana, și Irina, toate fetele care vor fi în cea mai bună formă la vremea respectivă vor trebui să se gândească la faptul că este una dintre puținele șanse pe care le mai au de a câștiga marele trofeu Billie Jean King Cup. Timpul este ireversibil pentru noi toți. De ce să nu participe, să aducă trofeul în România?", declara Cosac, pentru sursa mai sus amintită.

ADVERTISING

România s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup, revenind în elita tenisului mondial totuși după o pauză de 5 ani.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!