România întoarce miraculos întâlnirea cu Ucraina și se califică în premieră la turneul final Billie Jean King Cup

România întoarce miraculos întâlnirea cu Ucraina și se califică în premieră la turneul final Billie Jean King Cup

Deși a început condusă ziua de sâmbătă, scor 0-2 la Florida, România, cu spatele la zid, a evoluat fantastic pe zgura verde americană și a câștigat de trei ori în fața Ucrainei, prin aceleași două eroine Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, trimițând țara noastră în premieră la turneul final BJK Cup.

Jaqueline Cristian și Ana Bogdan au câștigat partida decisivă cu gemenele Lyudmyla Kichenok și Nadia Kichenok, scor 6-2, 7-6, asta deși în setul secund, la 4-5, fetele noastre au salvat două mingi de set.

ADVERTISING

Ziua a început perfect în SUA cu victoria Anei Bogdan la Elina Svitolina, un meci greu și foarte lung în fața fostei câștigătoare de Turneul Campioanelor și ocupantă de top 5 WTA, scor 4-6, 6-4, 3-6. A urmat o altă partidă dificilă, în care Jaqueline Cristian a trebuit să întoarcă de la 0-1 la seturi, pentru a triumfa cu scorul de pe tabelă: 6-2, 4-6, 4-6.

România merge așadar în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, fosta FedCup, acolo unde se duc cele mai bune 12 națiuni de pe glob, în toamnă, între 12 și 17 noiembrie, la Sevilla, Spania.

ADVERTISING

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au jucat peste 7 ore pe teren într-o zi de sâmbătă absolut de referință pentru tenisul românesc. În meciul de dublu decisiv, inițial erau programate oficial tinerele Mara Gae și Anca Todoni, însă căpitanul nejucător Horia Tecău a ales să mizeze pe experiență și bine a făcut.

Acolo, la Sevilla, sunt calificate deja campioana Canada, finalista Italia, țara gazdă Spania și wild card-ul Cehia.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!