Antrenorea Kamilei Valieva, răspuns dur pentru șeful CIO, după discursul vehement al acestuia împotriva sa

Antrenorea Kamilei Valieva, răspuns dur pentru șeful CIO, după discursul vehement al acestuia împotriva sa

Kamila Valieva s-a aflat în centrul atenției la Olimpiada de iarnă de la Beijing care tocmai s-a încheiat, din păcate însă nu într-un sens pozitiv, ea fiind depistată pozitiv la un test anti-doping cu o substanță interzisă.

Acest test a fost făcut public după proba pe echipe în care rusoaica a câștigat medalia de aur, împreună cu colegii săi din Comitetul Olimpic Rus. Ea a putut totuși concura la individual după o decizie a TAS, însă a clacat la programul liber, din cauza presiunii imense, a căzut de două ori și nici măcar nu a prins o medalie, deși câștigase programul scurt.

Șeful CIO, germanul Thomas Bach, a avut un discurs dur față de antrenoarea Kamilei, celebra Eteri Tutberidze, care a avut o reacție radicală față de sportiva sa la mantinelă, după terminarea programului lung, acuzând-o că a renunțat la luptă după primele ratări: „De ce ai renunțat? Explică-mi, de ce? De ce nu ai continuat să lupți după acea săritură ratată? De ce?”, au fost cuvintele lui Eteri Tutberidze.

Tutberidze scolded Valieva

„Când am văzut după aceea cum a fost întâmpinată de anturajul ei apropiat… a fost înfricoșător să văd asta. În loc să-i oferi o mângâiere, să încerci să o ajuți, puteai simți această atmosferă înfricoșătoare, această distanță. Și dacă le interpretai limbajul trupului, era și mai rău, pentru că acestea erau chiar un fel de gesturi disprețuitoare. Toate acestea nu îmi dau prea multă încredere în ceea ce privește anturajul apropiat al Kamilei”, a sunat reacția lui Bach într-o conferință de presă la finele Olimpiadei, scrie EuroSport.

ADVERTISING

Într-un raspus la un mesaj de susținere pe o rețea de socializare, Eteri a reacționat la atacurile făcute de Bach, șeful olimpismului mondial: "Sunt foarte recunoscătoare pentru cuvintele de sprijin. Sunt încă pierdută în ceea ce privește evaluarea muncii noastre de către stimatul domnul Bach".

Valieva a fost prinsă dopată cu trimetazidină, o substanță care se folosește în tratamentul crizelor de angină pectorală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇