La doar 15 ani, Kamila Valieva a devenit campioană europeană la patinaj artistic

La doar 15 ani, Kamila Valieva a devenit campioană europeană la patinaj artistic

Tânăra patinatoare din Rusia Kamila Valieva a devenit în premieră campioană europeană la patinaj artistic, după un succes istoric la Europenele de la Tallinn, la doar 15 ani.

Aflată la un debut la o astfel de competiție continentală, Valieva a dominat programul feminin, câștigând la mare distanță programul scurt, cu peste 90 de puncte, iar după libere acumulând un total de 259,06, cu care le-a depășit pe colegele sale din Rusia, aflate și ele tot pe podium.

E vorba de Anna Shcherbakova, cea care înainte de concurs era campioana mondială en-titre, care a acumulat un total de 237,42 de puncte. Pe locul 3 s-a clasat Alexandra Trusova, cu 234,36.

Toate trei sunt elevele celebrei antrenoare Eteri Tutberidze, care a condus așadar Rusia spre un nou podium 100 la sută rusesc, așa cum s-a întâmplat și acum 2 ani la Graz, cu tripleta Kostornaia - Shcerbakova - Trusova.

ADVERTISING

De altfel, Rusia a dominat acest European de patinaj, luând medaliile de aur la toate cele 4 probe, și prin tânărul Mark Kondratiuk la băieți, prin Victoria Siniţina şi Nikita Kaţalapov la dans și prin Mishina/Galiamov la perechi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇