Decizie de ultimă oră luată de WADA în ceea ce o privește pe patinatoarea Kamila Valieva

Decizie de ultimă oră luată de WADA în ceea ce o privește pe patinatoarea Kamila Valieva

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunțat duminică prima decizie în legătură cu patinatoarea Kamila Valieva, cea prinsă dopată în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, după proba de patinaj artistic pe echipe.

WADA anunță clar că va ancheta anturajul patinatoarei Kamila Valieva, sportivă care a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă. E vorba de trimetazidină, o substanță care se folosește adesea în ameliorarea stărilor provocate de angina pectorală.

Prin anturaj, Agenția se referă la oamenii care sunt alături de sportivă la Beijing, și anume antrenorii Eteri Tutberitze, Serghei Dudakov şi Daniil Gleikhengauz, precum şi pe medicul echipei, Filipp Şvetski, şi un fizioterapeut, după cum anunță Reuters.

Kamila Valieva Lands Historic Quadruple Jump At Only 15 Years Old | 2022 Winter Olympics

Cei de la WADA au cerut așadar departamentului său independent de informaţii şi anchetă să îi investigheze pe antrenori, medici şi pe ceilalţi adulţi din anturajul sportivei.

ADVERTISING

Rusoaica a fost prima patinatoare din istorie care a reușit două sărituri cvadruple într-un concurs olimpic la proba feminină, dar în ultimele zile a cedat psihic după această pozitivare a testului anti-doping și a izbucnit în lacrimi în brațele antrenoarei sale la ședințele de antrenament.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv va anunță luni în jurul orei 14.30 o decizie definitivă în ce o privește pe Valieva, care, dacă e găsită nevinovată, va putea reveni în proba de individual feminin, care începe de marți, 15 februarie.

ADVERTISING

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇