Andreea Grecu, cea mai bună clasare pentru România până în acest moment la Jocurile Olimpice de iarnă

Andreea Grecu, cea mai bună clasare pentru România până în acest moment la Jocurile Olimpice de iarnă

Sportiva din România Andreea Grecu a realizat o performanță ieșită din comun după primele două manșe la monobob în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022.

Andreea Grecu este clasată pe locul 9 după primele două manșe care au avut loc în dimineața zilei de duminică, cu un timp acumulat de 2.11.27, la 2 secunde și 17 miimi de lidera Kaillie Humphries din SUA. Din 2020, Humphries a cucerit trei titluri mondiale pentru SUA, deși până atunci reprezentase Canada și devenise și campioană olimpică pentru acest stat la Vancouver și Sochi.

ADVERTISING

Deși a început mai slab și la capătul primei manșe era clasată a 11-a (din 20 de sportive), Grecu s-a motivat mai bine și în manșa secundă a urcat două poziții. Marele său obiectiv este clasarea între primele 5 sportive ale lumii.

Innsbruck #3 | Women's Monobob World Series Heat 1 | IBSF Official

Ultimele manșe, cele decisive, cu numerele 3 și 4, vor avea loc în China luni dimineața.

Momentan, acest loc 9 provizoriu ocupat de Grecu este de departe cea mai bună clasare a unui sportiv român la JO 2022 de iarnă de la Beijing, la egalitate e drept cu cei de la proba de ştafetă pe echipe la sanie, clasați la final tot pe un loc onorabil 9.

ADVERTISING

Reamintim că acum 4 ani, la Pyeong Chang, cel mai bun loc al unui reprezentant al României a fost 7, ocupat de Raluca Strămăturaru la sanie feminin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇