Andreea Grecu și-a anunțat retragerea din bob, imediat după Jocurile Olimpice de la Beijing

Andreea Grecu și-a anunțat retragerea din bob, imediat după Jocurile Olimpice de la Beijing

Sportiva din România Andreea Grecu și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă, retragerea din bobul de performanță, imediat după terminarea parcursului său la Jocurile Olimpice de la Beijing, unde a concurat la două probe: monobob și bob de două persoane.

Grecu a participat așadar la ultima sa Olimpiadă chiar dacă are doar 28 de ani, nedorind să dezvăluie motivul care a împins-o la această decizie radicală: „Sunt foarte fericită de rezultat. Este primul meu rezultat la Jocurile Olimpice ca pilot. Sunt OK, tocmai mi-am anunțat retragerea din bob și sunt puțin emoționată și tristă, dar sunt mulțumită și recunoscătoare pentru tot ceea ce am realizat și mi s-a oferit. Nu știu ce-mi va rezerva viitorul, dar, în orice caz, nu voi mai face bob”, a declarat Grecu într-un interviu pentru televiziunea EuroSport.

ADVERTISING

Campioană mondială Under 23 la doar 18 ani, plus argint la Mondialele Under 26 din 2019, românca a debutat în Cupa Mondială în 2016, acolo unde are cel mai bun rezultat un loc 4 de etapă.

TEAM ROMANIA Beijing 2022 - Andreea Grecu, înainte și după primele manșe olimpice la monobob

Ea are două participări la JO din 2014 și 2018, la Soci și Pyeong Chang, ca frânar al bobului de două persoane, terminând pe locurile 17 și 15.

Aici la JO 2022 din China, ea s-a clasat pe locul 12 la monobob, iar la proba de două persoane, alături de sportiva de origine germană Katharina Wick, a terminat pe locul 18 la finalul celor 4 manșe.

ADVERTISING

Andreea Grecu va fi și port-drapelul României la Festivitatea de Înheiere a a Jocurilor Olimpice, care va avea loc duminică de la ora 13.30.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇