Andrei Vrabii obține record național la triatlon pe distanță lungă

Andrei Vrabii obține record național la triatlon pe distanță lungă

Andrei Vrabii (32 ani, Unstoppable Sport Club) a stabilit un nou record național la triatlon pe distanță lungă, în cadrul Xman România, competiție care a avut loc la Oradea, sâmbătă, 8 iunie 2024.

Vrabii, care este originar din Republica Moldova și a obținut anul trecut cetățenia română, a avut de înotat 3,8 km, de pedalat 180 km și de alergat un maraton.

Andrei Vrabii a trecut linia de finish după 8h41min37s, îmbunătățind vechiul record românesc cu 1min42s.

R06_0377

Performanța sportivului legitimat la Unstoppable Sport Club este cu atât mai notabilă cu cât s-a aflat la prima sa participare la o competiție de triatlon pe distanță lungă.

ADVERTISING

Precedentul record național fusese stabilit de către Deak Zsombor, la IRONMAN Kärnten-Klagenfurt, în iunie 2023.

Potrivit datelor preliminare, Andrei Vrabii a înotat 3,8 km în 1h0min34s, a pedalat 180 km în 4h33min58s și a alergat proba de maraton în 3h01min30s.

”Planul meu era să termin în 8h40min și pot spune că l-am realizat cu succes, dacă nu ținem cont că am fost penalizat cu un minut în timpul cursei”, a declarat pentru spotmedia.ro Andrei Vrabii.

”M-am simțit fenomenal la proba de ciclism, chiar dacă cu 60 de kilometri înainte de final au apărut niște probleme la aerobare, care mi-au afectat poziția aerodinamică pe bicicletă”.

ADVERTISING

”Așteptările cele mai mari le aveam de la proba de alergare. Estimasem că voi alerga maratonul cu un pace de 3:50 - 3:48 min/km, însă căldura m-a epuizat mai repede decât mă așteptam”, a mai spus Andrei Vrabii.

Următorul sportiv în clasamentul general a fost Péter Szilágyi (clubul Tiszakécske TSE), care a trecut linia de finish la 16 minute și 25 de secunde după câștigător. Locul 3 a fost obținut de către Alexandru Bălan (Seven Sport Club) care a terminat concursul la 18 minute după Andrei Vrabii.

ADVERTISING

Xman Romania, una dintre cele mai vechi și mai populare competiții de triatlon din România, a avut a linia de start 86 de sportivi la proba de triatlon pe distanță lungă.

R06_3650

Andrei Vrabii, primul clasat (cu record național), alături de ultimul concurent din clasament, care a trecut linia de finish la o diferență de 7h50m7s.

Fotografii realizate de către Silviu Filip.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇