Alex Ion cucerește titlul european la biatlon modern

Alex Ion cucerește titlul european la biatlon modern

Alex Ion, sportiv legitimat la Unstoppable Sport Club, a cucerit titlul de campion european la biatlon modern, marți, 29 iunie 2023, în cadrul unei competiții organizate la Munchen de către Uniunea Internațională de Pentatlon Modern.

Probele competiției au fost 1.600 metri alergare, 200 metri înot și încă 1.600 metri alergare.

La competiție au participat în jur de 30 de sportivi, dintre care 15 făceau parte din categoria Elite, de sportivi profesioniști. Un alt român, Alexandru Toma, s-a clasat pe locul 4.

ADVERTISING

”S-a plecat în alergare, iar eu m-am aflat încă de la început într-un pluton compact, de vreo șapte oameni, alături de care am alergat toată distanța. Am intrat în apă în poziția a patra și am ieșit primul, cu un avans de șapte secunde. La a doua probă de alergare am reușit să-mi păstrez avansul și să trec primul linia de finish”, a declarat Alex Ion pentru spotmedia.ro după cursă.

97f839e5-4f16-4f2d-b96a-926778970115

Tot la această competiție, Victor Mihu a terminat pe poziția a 10-a la categoria U19 masculin, iar la feminin Ana Dincă s-a clasat pe locul patru, la categoria U17.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrecerile Campionatului European de Biatlon, Triatlon și Laser Run se desfășoară în perioada 29 iunie – 2 iulie 2023.

Componența lotului național al României la întrecerile din Germania este formată din Eduard Păuleț, Nikolas Tanasiciuc, Bogdan Ficiu, Ana Dincă, Victor Mihu, Alex Ion, Erik Krausz, Bogdan Toader și Alexandru Toma.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇