A murit Franz Beckenbauer: Legendarul "Kaiser" a câștigat Cupa Mondială ca fotbalist și ca antrenor

A murit Franz Beckenbauer: Legendarul "Kaiser" a câștigat Cupa Mondială ca fotbalist și ca antrenor

Legendarul Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani, a anunțat, luni, familia sa într-un comunicat citat de presa internațională.

Fostul fotbalist și antrenor german Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani. El suferea de o boală gravă, care i-a pus capăt zilelor.

"Kaiserul" Beckenbauer a câștigat Cupa Mondială ca fotbalist (1974), cât și ca antrenor (1990), în calitate de căpitan și antrenor al naționalei Germaniei.

Este unul dintre cele doar trei nume din istoria fotbalului care au reușit această performanță, alături de Didier Deschamps și Mario Zagallo.

ADVERTISING

O boală gravă l-a răpus, dar Franz Beckenbauer lasă în spate o moștenire impresionantă. A câștigat 13 trofee într-un interval de 14 ani cu Bayern Munchen, printre care trei Cupe ale Campionilor la rând, în 1974 și 1977.

Pe lângă Cupa Mondială cucerită cu naționala Germaniei în 1974, a mai ocupat un loc în 1966.

La nivel individual, Beckenbauer a câștigat două Baloane de Aur, în 1972 și 1976.

În urmă cu doar câteva zile, familia lui Franz Beckenbauer anunța că starea de sănătate a "Kaiserului" s-a înrăutățit. Ba chiar mai mult, că el și-a pierdut vederea la ochiul drept. Recent, presa din Germania a notat faptul că legendarul jucător suferea de "deteriorare semnificativă care îi afectează atât judecata, cât și memoria, fără perspective de ameliorare".

ADVERTISING

Ca antrenor, pe lângă Cupa Mondială câștigată cu Germania în 1990, Beckenbauer a mai câștigat un titlul cu Bayern Munchen și o Cupă UEFA.

După retragerea din antrenorat, a ocupat poziția de președinte la Bayern Munchen timp de 15 ani, apoi a fost numit președinte onorific, poziție pe care a deținut-o până la moarte.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!