Vor fi aduși muncitori din afara UE pentru modernizarea termoficării din București. Ce salarii li se oferă

Vor fi aduși muncitori din afara UE pentru modernizarea termoficării din București. Ce salarii li se oferă

Muncitori din afara Uniunii Europene vor lucra la modernizarea conductelor sistemului centralizat de alimentare cu căldură și apă caldă al Capitalei.

Compania Municipală Energetica Servicii, controlată de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), vrea să contracteze o firmă specializată în recrutare și plasare de personal, potrivit Profit.ro.

Energetica Servicii are nevoie de 40 de oameni din țări non-UE ″în vederea îndeplinirii/executării în bune condiții și la timp a lucrărilor de modernizare a rețelei de termoficare a Municipiului București″.

ADVERTISING

Contractul de muncă va fi pe 12 luni, cu posibilitate de prelungire, iar perioada de probă va fi de 1 lună.

Muncitorii vor primi salarii brute lunare care pornesc de la 6.571 lei pentru sudori, 5.520 lei pentru instalatori și lăcătuși mecanici și 5.290 lei pentru muncitori necalificați.

Acestora li se va oferi cazare, plus transport la și de la locul de muncă.

La începutul lunii iulie, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat darea în exploatare a încă 1,75 km de conductă nouă de termoficare.

ADVERTISING

El a precizat că tronsonul alimentează cu agent termic locuinţele de pe Bd. Ion Mihalache, între intersecţiile cu Bd. Banu Manta şi Bd. Mareşal Averescu.

”Dăm în exploatare încă 1,75 km de conductă nouă de termoficare. Acest tronson alimentează cu agent termic locuinţele de pe Bd. Ion Mihalache, între intersecţiile cu Bd. Banu Manta şi Bd. Mareşal Averescu”, a anunțat primarul Capitalei.

Potrivit lui Nicuşor Dan, Compania Municipală Energetica Servicii a înlocuit conductele vechi de peste 40 de ani cu unele noi, preizolate şi dotate cu senzori de detecţie a avariilor.

ADVERTISING

Totodată, el a precizat că are un orizont de timp pentru rezolvarea problemei legată de termoficare şi a spus că, în anul 2028, din 1.000 de kilometri de reţea vor fi reparaţi 500 de kilometri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇