Victimele violenței domestice se pot adresa unui nou centru deschis la București. Cum trebuie să procedeze femeile agresate

Victimele violenței domestice se pot adresa unui nou centru deschis la București. Cum trebuie să procedeze femeile agresate

Un nou centru pentru victimele violenței domestice a fost deschis, marţi, în Capitala, în Sectorul 5.

„Din nefericire, sunt din ce în ce mai multe cazuri de femei care sună la noi și care spun că nu au unde să se ducă cu copiii pentru a se salva, pentru a începe o nouă viață, pentru a avea nu numai un acoperiș deasupra capului, ci și hrană, consiliere psihologică, asistență socială și juridică și tot ceea ce este necesar pentru a începe o nouă viaţă fără violență”, a declarat primarul general Gabriela Firea, care a mers în vizită la acest centru.

ADVERTISING

Alături de aceasta s-a aflat și Cosmina Simiean, director general al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, care a precizat că persoanele care ajung aici sunt testate și pentru COVID-19.

Practic, prima etapă prin care trec persoanele care cer ajutorul este testarea pentru COVID-19, iar până la venirea rezultatelor vor fi cazate într-un apartament din centrul Capitalei.

„Este foarte important să spunem femeilor din București care se află într-o situație de violență domestică să apeleze la numarul de telefon 021/9524 pentru a cere ajutor.

ADVERTISING

Avem la această oră suficiente servicii sociale pentru această categorie de persoane și le putem ajuta. Fie ca vorbim de cele două centre pe care le avem, de locuințe protejate și de un apartament tip tranzit unde se efectuează testarea COVID”, a spus ea.

Aceasta a adăugat că victimele pot fi sprijinite pe o perioadă de trei ani și că Primăria Capitalei oferă și sprijin pentru plata unei chirii, în valoare de 1.500 de lei lunar, pentru femeile care nu doresc să stea în centru.

Edilul a precizat că tot în această locație vor exista și o grădiniță și o creșă pentru copiii persoanelor care cer ajutor la centru.

ADVERTISING

Program și pentru persoanele care suferă de diverse dependențe

Gabriela Firea a precizat ca tot prin DGASMB există și un program pentru reintegrarea persoanelor care au anumite dependențe.

„De asemenea, tot prin grija colegilor de la DGASMB avem și un program unic în țară care se referă la reintregrarea persoanelor care au anumite dependențe.

Mă refer aici la dependență de droguri, alcool, jocuri de noroc. De aceea, vă rog sunați cu încredere Direcția de Asistență Socială”, a adaugat primarul general.

https://www.facebook.com/gabifirea/videos/628277034718423

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇