Vești bune: Relaxări în lanț și sprijin pentru tineri în carieră

Vești bune: Relaxări în lanț și sprijin pentru tineri în carieră

Marea Britanie a vaccinat un număr atât de mare de persoane încât acum se poate pregăti de relaxare. Chiar dacă varianta Delta se face resimțită printre nevaccinați, restul se vor bucura începând din 19 iulie de noua normalitate.

O altă veste ce merită notată astăzi este efortul unui mare angajator de a forma tineri încă din băncile școlii.

Nu în ultimul rând, o veste bună tot pentru cei tineri, care au acum șansa de a-și începe cariera în cinematografie cu Astra Film Festival, care caută voluntari.

Marea Britanie se pregătește de marea relaxare

Boris Johnson a anunțat luni o nouă etapă de relaxare în Marea Britanie, pentru o revenire la normalitate.

ADVERTISING

Premierul a afirmat că englezii vor trebui, din 19 iulie, să-şi folosească propria judecată pentru a atenua riscul infecţiilor cu Covid-19.

Barurile se vor redeschide și toate regulile de distanţare socială vor fi abandonate.

Se vor putea desfăşura evenimente sportive şi de divertisment cu public la capacitate completă.

Șansa tinerilor de a-și face experiență în retail

Pentru al cincilea an consecutiv, Lidl România continuă să investească în formarea viitorilor profesioniști din domeniul retailului, prin susținerea programului de învățământ dual Școala de Carte și Meserii.

Anul acesta, proiectul se va desfășura în 5 licee din țară, iar înscrierile vor avea loc în perioadele 5 – 14 iulie și 30 iulie – 03 august 2021.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prin acest program, elevii care își doresc o carieră în retail au oportunitatea de a se pregăti pentru meseria de comerciant–vânzător, pe care o pot practica încă din timpul studiilor în magazinele Lidl din țară.

Școala de Carte și Meserii este un program de învățământ profesional în sistem dual, realizat după metoda germană, care, pe o perioadă de trei ani, îmbină eficient cunoștințele teoretice cu cele practice.

Proiectul a fost înființat în anul 2017, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane (AHK România), iar prin intermediul lui, Lidl România, alături de alți 4 parteneri, își propune să le ofere absolvenților de școală gimnazială posibilitatea de a realiza o carieră în domeniul retail.

ADVERTISING

Pe perioada școlarizării, elevii vor beneficia de o bursă în valoare de 400 de lei/lună, transport decontat și masă de prânz asigurată pe durată stagiilor de practică în cadrul magazinelor Lidl.

După absolvire, elevii vor primi un certificat de competențe recunoscut internațional pentru calificarea de comerciant-vânzător, precum și oportunitatea de a se angaja în rețeaua de magazine Lidl din România.

Astra Film Festival caută voluntari

Astra Film Festival – Festivalul Internațional de Film Documentar de la Sibiu caută voluntari, o șansă pentru tineri să descopere un domeniu fascinant precum cinematografia de non-ficțiune și să facă parte din echipa unui festival de talie internațională. Doritorii se pot înscrie până pe 11 august, pe astrafilm.ro.

Calitatea de voluntar AFF asigură acces la evenimentele din festival: proiecții, concerte, expoziții, interacțiunea cu regizori, jurnaliști și invitați din lumea întreagă.

Cea de-a 28-a ediție Astra Film Festival va avea loc între 6 și 12 septembrie și va fi o ediție hibridă, care va îmbina creativ mediul fizic cu cel virtual .

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇