Un teren neîngrijit de 11.000 de metri pătrați de lângă Casa Presei va fi transformat în loc de recreere

Un teren neîngrijit de 11.000 de metri pătrați de lângă Casa Presei va fi transformat în loc de recreere

Primăria Sectorului 1 intenţionează să amenajeze un nou loc de recreere în zona Casa Presei Libere, pe un teren de peste 11.000 de metri pătraţi, nefolosit şi neîngrijit.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Sectorului 1, Consiliul Local a aprobat în unanimitate, în şedinţa din 25 februarie, solicitarea acordului Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind transmiterea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenului în suprafaţă de 11.683 de metri pătraţi situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 36-48, în vederea amenajării unui spaţiu de relaxare.

ADVERTISING

În prezent, acest teren aflat în proprietatea Municipiului Bucureşti este nefolosit, neamenajat şi neîngrijit, vegetaţia este lăsată să crească spontan, iar iluminatul public lipseşte.

Amenajăm un nou loc de recreere în zona Casa Presei Libere Locuitorii Sectorului 1 și nu numai vor beneficia de un nou...

Posted by Clotilde Armand on Monday, March 1, 2021

București, sufocat de lipsa spațiilor verzi

În proiectul de hotărâre se arată că amenajarea de noi spaţii verzi este o necesitate în condiţiile în care, în România, media de spaţii verzi pe cap de locuitor este de 21,3 mp, mai mică decât standardele europene în materie - 26 mp/locuitor şi mult sub recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii - 50 mp/locuitor.

ADVERTISING

În Capitală, situaţia se prezintă şi mai rău din acest punct de vedere: potrivit rapoartelor Primăriei Municipiului Bucureşti media de spaţii verzi este de 9 mp/locuitor.

"Pentru că bucureştenii au nevoie de aer, au nevoie de verde, ne-am propus ca în Sectorul 1 să identificăm cât mai multe terenuri libere pentru a amenaja locuri de recreere în care locuitorii să se relaxeze în mijlocul naturii, departe de zgomotul oraşului”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇