Clotilde Armand: Construim Școala Regală în Sectorul 1

Clotilde Armand: Construim Școala Regală în Sectorul 1

Primarul Sectorului 1 din Capitală, Clotilde Armand, anunță construirea unei noi școli în zonă: Școala Regală.

Aceasta va fi amenajată în zona Casa Presei Libere.

”Elevii bucureșteni vor beneficia de o nouă unitate de învățământ care va fi înființată de Primăria Sectorului 1 în zona Casa Presei Libere. Este vorba de “Școala Regală” care va fi amenajată în imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 unde, până de curând, a funcționat Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, structură care a fost desființată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1. 

ADVERTISING

Imobilul la care se face referire are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, iar după desființarea structurii amintite mai sus nu este folosit la întreaga lui capacitate”, a anunțat, marți dimineață, Clotilde Armand pe Facebook.

Ea a și publicat două imagini cu clădirea respectivă. Acum, urmează ca în ședința CL de joi să fie cerut acordul CGMB pentru a schimba titularul imobilului.

”Pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 din data de 25 februarie 2021 se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea înfiinţării unităţii de învăţământ preuniversitar “Şcoala Regală””, se mai arată în postare.

ADVERTISING

O soluţie pentru supraaglomerarea din clase

Edilul precizează că astfel clasele vor fi mai libere, iar riscul de îmbolnăvire în rândul elevilor va scădea.

”Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen își are cauza în deficitul de unități de învățământ din Sectorul 1, vom înființa o școală nouă în zona Casa Presei Libere.

Mai puțini elevi într-o clasă înseamnă reducerea substanțială a îmbolnăvirilor în rândul acestora, inclusiv cu COVID-19, și mai multă performanță în educație”.

ADVERTISING

În postare se mai precizează că imobilul cuprinde două loturi: un teren de aproape 8.800 mp şi o clădire cu S+P+1E şi un lot format dintr-un teren de 3.000 mp.

Construim o nouă școală în Sectorul 1: Școala Regală!Elevii bucureșteni vor beneficia de o nouă unitate de învățământ...

Posted by Clotilde Armand on Monday, February 22, 2021

Citește și:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇