Clotilde Armand afirmă că unii funcţionari "se fac că nu găsesc" documente solicitate de DNA: Găsiți-le sau zburaţi instant din primărie!

Clotilde Armand afirmă că unii funcţionari "se fac că nu găsesc" documente solicitate de DNA: Găsiți-le sau  zburaţi instant din primărie!

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că unii funcţionari ai Primăriei au refuzat să ofere Direcţiei Naţionale Anticorupţie anumite documente. ”Am o singură propunere pentru ei: faceţi bine şi găsiţi documentele sau zburaţi instant din primărie„, este mesajul transmis public de primarul Clotilde Armand.

„De ce este importantă reorganizarea administrativă şi ce legătura are cu linşajul mediatic la adresa mea coordonat obsesiv în ultimele zile pe televiziunile/ publicaţiile apropiate vechii conduceri? Studiu de caz: Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice Sector 1 (AUIPUSP)”, a scris, duminică, pe Facebook, Clotilde Armand.

ADVERTISING

Primarul reamintește că ”la AUIPUSP erau doamnele şi domnii despre care v-am spus că aveau abonamente telefonice de 75 € / lună”.

”La AUIPUSP s-a făcut celebra achiziţie descoperită de mine anul trecut în ziarul Bursa la rubrica ''Diverse'', în valoare de 93 de milioane de lei, pentru tabletele supraevaluate achiziţionate de vechiul primar prin procedură proprie, fără SICAP. Dar asta nu e tot", a continuat Clotilde Armand.

Clotilde Armand: Doamnele şi domnii de la Administraţia Unităţilor de Învăţământ Sector 1 aveau abonamente de telefon de 75 de euro. Le-am reziliat contractul

În context, noul edil a precizat că, înainte de a deveni primar, a depus o plângere la DNA pentru că AUIPUSP a atribuit direct, fără licitaţie, 71 de contracte unei firme pentru studii de fezabilitate şi expertize tehnice.

ADVERTISING

"9 milioane de lei a primit firma Be Home Concept de la AUIPUSP pentru aceste studii. De ce am făcut această plângere la DNA atunci? Pentru că studiile acestea erau copy-paste, pentru că această direcţie a atribuit fără licitaţie aceste sume enorme unor firme de apartament în regim de urgenţă. Ce ştim despre firma Be Home Concept? Mai nimic. Ştiu doar că a remodelat vila lui Vladimir Plahotniuc. Interesant, nu?".

Clotilde Armand

Clotilde Armand susține că această direcţie a Primăriei Sectorului 1 a funcţionat "ca o fortăreaţă" până să preia ea mandatul şi că "nimeni din primărie nu ştia ce se întâmplă acolo, nimeni nu ştia cine o conduce de fapt".

ADVERTISING

"Zilele trecute am aflat de la Direcţia Juridică că procurorii DNA au solicitat de la mai multe departamente documente privind studiile de fezabilitate achiziţionate de AUIPUSP, încă de anul trecut. Iar unii funcţionari ai primăriei au refuzat să le trimită. Acum, înţeleg că la serviciul Achiziţii Publice că încă mai lucrează nişte oameni apropiaţi de fostul primar Vanghelie şi care se fac că nu găsesc documentele solicitate de procurori. Am o singură propunere pentru ei: faceţi bine şi găsiţi documentele sau zburaţi instant din primărie".

Clotilde Armand

De ce este importantă reorganizarea administrativă și ce legătura are cu linșajul mediatic la adresa mea coordonat...

Posted by Clotilde Armand on Sunday, February 14, 2021

Referitor la AUIPUSP, Clotilde Armand a precizat că a reuşit să desfiinţeze această direcţie şi a adus-o în Aparatul de Specialitate al Primăriei.

"Gata cu licitaţii cu dedicaţie şi cu funcţionari publici corupţi. Înţelegeţi acum miza linşajului mediatic? Nu sunt eu, sunt milioanele de lei pierdute de unii abonaţi la banii primăriei. Continuăm", a fost ultimul mesaj transmis de Clotilde Armand prin intermediul acestei postări.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇