Clotilde Armand vrea să transforme în școală clădirea Institutului Levantului

Clotilde Armand vrea să transforme în școală clădirea Institutului Levantului

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, propune preluarea de către primărie a clădirii în care funcționează Institutul Levantului pentru a fi transformată în școală.

Edilul susține că multe dintre școlile din sectorul 1 al Capitalei sunt supraaglomerate.

„Există o mare provocare pentru școlile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate.

Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câțiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numește Institutul Levantului. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înființat acest Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului condus de fostul președinte al României - dl. Emil Constantinescu.

Ce face această instituție?! Nimeni știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?!

Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală”, a scris duminică seara pe Facebook primarul sectorul 1.

Clotilde Armand susține că, de exemplu, în clădre ar putea funcționa Școala Pia Brătianu Nr. 2., unde elevii învață în trei schimburi.

„Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”, a adăugat primarul pe rețeaua de socializare.

Există o mare provocare pentru școlile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp...

Posted by Clotilde Armand on Sunday, February 28, 2021

Citește și:

Deputatul Iulian Bulai nu se lasă și depune un nou proiect pentru desființarea Institutului Levantului: Ce argumente are și care e diferența majoră față de SUA


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇