Nicio zi fără scandal în Sectorul 1. PNL și Clotilde Armand se ceartă acum pe primul centru pentru copii cu sindrom Down din România

Nicio zi fără scandal în Sectorul 1. PNL și Clotilde Armand se ceartă acum pe primul centru pentru copii cu sindrom Down din România

Liderul PNL Sector 1 Sebastian Burduja îl acuză pe primarul de sector, Clotilde Armand, că a blocat proiectul primului centru integrat pentru copii cu sindrom Down din România.

El susţine că, pentru că nu a reusit să-şi impună un proiect de rectificare bugetară, ”făcut pe genunchi, fără nicio consultare”, primarul Armand Clotilde s-a răzbunat şi a cerut retragerea proiectului legat de Centrul Down de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din 2 iulie.

”PÂNĂ AICI. AJUNGE! Zilele trecute s-a întâmplat ceva efectiv de neimaginat la Primaria Sectorului 1: primarul Armand Clotilde a blocat proiectul primului centru integrat pentru copii cu Sindrom Down din România.

Da, ati citit bine, chiar daca pare absurd si ireal. A făcut asta din răzbunare faţă de PNL, in dispreţ total faţa de nişte copilaşi nevinovaţi, care ar trebui lăsaţi deoparte de orice joc politic murdar”, scrie pe Facebook Burduja.

ADVERTISING

El susţine că ”oameni minunaţi s-au luptat ani de zile pentru a da copiilor cu sindrom Down şansa recuperării si integrarii in societate”.

”Un centru integrat pentru aceşti copii nu exista nicăieri in ţară, în România anului 2021. O mână de oameni cu frica de Dumnezeu, părinţi si oameni cu inima mare, au hotărât să facă acest centru în Sectorul 1, lângă Piaţa Victoriei, pe un teren care aparţine de Biserica Mavrogheni.

PNL a răspuns apelului lor şi, cu prilejul adoptării bugetului, a introdus un amendament - votat in unanimitate - pentru sustinerea acestei investiţii. Acesta ar fi trebuit urmat de un protocol, pentru ca investiţia sa poată începe efectiv (are toate avizele)”, relatează liderul PNL Sector 1, precizând că ”ce a urmat depăşeşte orice imaginaţie şi orice limite ale bunului simt”.

Inițiatorii, „amânaţi si purtaţi cu vorba”

El susţine că iniţiatorii proiectului au fost amânaţi si purtaţi cu vorba timp de luni de zile şi, într-un final, primarul Sectorului 1 a acceptat introducerea acestui punct pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local de vineri, 2 iulie.

ADVERTISING

”Dar asta nu e tot. Pentru ca nu a reusit să-şi impună un proiect de rectificare bugetară (făcut pe genunchi, fără nicio consultare), primarul Armand Clotilde s-a răzbunat şi a cerut retragerea proiectului legat de Centrul Down de pe ordinea de zi.

Totul este înregistrat, iar înregistrarea e (deocamdată) disponibilă pe site-ul Primăriei Sectorului 1. Priviţi şi vă minunati cum se răzbună un primar ales pe copiii cu sindrom Down. Fără nicio justificare, fără nicio explicaţie. Cum este posibil aşa ceva??!!”, se întreabă Sebastian Burduja.

Vrea scuze de la primar

El îi solicită public primarului să prezinte scuze în faţa acestor copii, a părinţilor lor şi a tuturor cetăţenilor Sectorului 1.

”RUŞINE! Am înţeles că politica se face după mintea unora doar cu scandal şi răzbunări, dar totul are o limită. Iar administraţia are nevoie de proiecte care să rezolve nevoile oamenilor.

ADVERTISING

Ca urmare a acestui comportament abuziv al primarului în funcţie, viceprimarul liberal Ramona Porumb şi colegii mei din consiliul local au depus astăzi un proiect de HCL pentru rezolvarea urgentă a situaţiei.

Ne vom lupta pana la capăt pentru dreptul copiilor cu Sindrom Down sa aibă acces la servicii integrate şi de calitate. Un ultim mesaj pentru primarul in funcţie de la Sectorul 1: linia roşie a fost depăşită”, conchide Liderul PNL Sector 1.

PÂNĂ AICI. AJUNGE! Zilele trecute s-a întâmplat ceva efectiv de neimaginat la Primaria Sectorului 1: primarul Armand...

Publicată de Sebastian Burduja pe Luni, 5 iulie 2021

Clotilde Armand dă replica

UPDATE 20:20 - Într-o postare pe Facebook, Clotilde Armand spune că avea câteva nelămuriri, dar dă asigurări că proiectul va fi repus pe ordinea de zi.

”Nimeni nu s-a opus și nu se opune proiectului privind construirea centrului copiilor cu Sindrom Down din Parohia Mavrogheni. Proiectul a fost pe ordinea de zi suplimentară în ședința trecută a Consiliului Local și a fost retras de mine pentru că aveam câteva nelămuriri despre acesta.

Imediat după ședință l-am primit pe preotul paroh și pe doamna arhitect în cabinetul meu. Am lămurit tot ce era de lămurit. I-am asigurat că intră în următoarea ședință proiectul va fi introdus din nou pe ordinea de zi și are tot sprijinul meu.

De aici și până la recentele acuzații apărute în spațiul public cum că 'Clotilde Armand se luptă cu copiii cu sindrom Down', a fost doar un mic pas. Unii adversari politici au ales cinismul și folosesc acești copii nevinovați pentru lupte politice, dezinformare și pentru a mă ataca. Îmi cer eu scuze pentru ticăloșia și nemernicia acestor politicieni farisei.

Tot în ședința trecută trebuia votată rectificarea bugetară. Erau mai multe puncte pe ordinea de zi. Printre acestea: investițiile pentru extinderea școlilor sau Grădinița de Vară. Consilierii PNL și PSD au făcut front comun și nu au votat. E tare trist să vezi atâta ticăloșie adunată la un loc. Însă nu ne dăm bătuți. Continuăm. Și nu facem #niciunpasînapoi”, a scris Clotilde Armand.

Nimeni nu s-a opus și nu se opune proiectului privind construirea centrului copiilor cu Sindrom Down din Parohia...

Publicată de Clotilde Armand pe Marţi, 6 iulie 2021

Vezi și Premieră în România: Se deschide o ceainărie în București unde vor servi tineri cu sindromul Down

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇