Un băiat de 16 ani a ajuns aproape mort la spital, după ce a luat pastile de slăbit

Un băiat de 16 ani a ajuns aproape mort la spital, după ce a luat pastile de slăbit

Un băiat de 16 ani din Botoșani a ajuns la spital mai mult mort decât viu, după ce a luat pastile de slăbit.

Graţie unui tratament „naturist”, a slăbit de la 100 kg la 46, în doar 10 luni, dar practic a ajuns să se topească pe picioare, iar inima abia îi mai bătea când a ajuns la unitatea de primiri urgențe, potrivit TVR.

Băiatul s-a dus la spitalul din Dorohoi, după ce pe corp i-au apărut semne vineții. De acolo a fost trimis la Spitalul Județean din Botoșani, iar de aici medicii l-au suit în elicopterul SMURD şi l-au transferat la Iași.

ADVERTISING

„A slăbit foarte mult într-o perioadă scurtă, era piele și os și pielea arăta ca la un pacient care a slăbit în scurt timp”, a relatat Doina Caba, managerul Spitalului Județean Botoșani, la ProTV.

Acum e internat la Spitalul Sf. Maria din Iaşi, la secţia de Cardiologie, la Terapie Intensivă.

„Este în monitorizare în ATI pentru analize extinse. Patologia cronică de care probabil suferă în urma acestei cure de slăbire să poată fi corectată în secția de nutriție", a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii Sfânta Maria din Iași.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Petele vineţii de pe corp se explică pentru că băiatul are inima foarte slăbită și întreg aparatul circulator a fost afectat.

Le-a spus medicilor că a vrut să scape de kilogramele în plus, pentru că se simțea inconfortabil cu prietenii, care îl tachinau.

Adolescentul a refuzat să spună însă cum se numesc pastilele și de unde le-a luat, dar cel mai probabil le-a găsit pe Internet, unde așa-zisele suplimente alimentare nu sunt bine controlate și pot avea substanțe periculoase în compoziție.

Recuperarea în astfel de cazuri este de lungă durată. Pe lângă echipa de cardiologi care îl ajută acum, băiatul va începe un tratament ajutat de un nutriționist, dar va fi monitorizat și de psiholog.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇