Bucureștenii vor primi de azi căldură, dar nu se știe câtă: Sistemul e sensibil, ne așteptăm la avarii

Bucureștenii vor primi de azi căldură, dar nu se știe câtă: Sistemul e sensibil, ne așteptăm la avarii

Termoenergetica va începe, de marți, progresiv încărcarea instalațiilor, după ce temperaturile în București au fost scăzute în ultimele nopți.

Vor primi căldură mai întâi școlile, grădinițele și spitalele, iar directorul general Termoenergetica, Claudiu Crețu, se așteaptă la avarii. Mai mult, spune el, în unele blocuri, căldura se va simți mai puțin, în altele mai mult.

„Începem cu școli, grădinițe, spitale. Durează în jur de o săptămână încărcarea sistemului. Sistemul e destul de sensibil, ne așteptăm la avarii. În unele blocuri, căldura se va simți mai puțin, în altele mai mult, depinde dacă proprietarii au aerisit caloriferele.

ADVERTISING

Sunt blocuri care țin instalațiile de încălzire închise până la 1 noiembrie, când se dau ajutoarele pentru căldură", a spus directorul Termoenergetica, la Digi24.

În ceea ce privește prețul pe care bucureștenii îl vor plăti pentru factura la încălzire, acesta este mai mult decât dublu față de iarna trecută, după ce prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie, de la 143 lei la 350 lei.

Iată câți bani ar putea să scoată fiecare bucureștean din buzunar, ca să plătească pentru încălzirea locuinței.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇