Teodor Baconschi îi dă replica preotului Calistrat, care le cere românilor să doneze Bisericii din darul de nuntă: „Nu, părinte, nu Dumnezeu e prost!“

Teodor Baconschi îi dă replica preotului Calistrat, care le cere românilor să doneze Bisericii din darul de nuntă: „Nu, părinte, nu Dumnezeu e prost!“

Teologul Teodor Baconschi, fost ministru de Externe şi ambasador, îi dă o replică tăioasă preotului-vedetă Calistrat Chifan de la Iaşi.

Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, care este urmărit pe Facebook de peste 750.000 de persoane, are blog personal şi este o prezenţă activă în mass media şi social media.

Recent el a susţinut că românii ar trebui să doneze Bisericii 10% din ce câștigă la nunți:

„Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? Că 10% din ce câștigi trebuie să dai la biserică?

ADVERTISING

Da, ei, acuma, mă, ascultă-mă: cât a costat rochia miresei? 2.000 - 3.000 euro, da?! cât înseamnă? 150 milioane... cât o costa muzica? 100 de milioane... cât a costat fotograful? 50 de milioane... cât a costat coregrafia? 100 de milioane... cât a costat tot aici? Ce aveți voi? Șampanii, mese, povești? Toată asta? 100 de milioane, da? Cât costă masa la restaurant? 2 - 300 de milioane.. da, deci vă ridicați undeva aproape la un miliard de investiții cu nunta... Cel puțin 20.000 euro i-ați tocat?

Păi adică eu nu înțeleg un lucru: L-ați luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care ați venit să vă dea harul, după ce voi ați cheltuit atâtea lucruri, care de-a 2-a zi nu mai sunt valabile?! Rochia o arunci, mâncarea ai mâncat-o, banii i-ai cheltuit? Restaurantul l-ai părăsit, florile s-au veștejit, sticlele goale le-ai aruncat și toată povestea s-a terminat. Dar cununia de la Dumnezeu rămâne! Aia e cea mai importantă”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Călugărul acela, Calistrat - care lua la pumni enoriașele prin curtea sfântului lăcaș - a declarat recent că românii ar trebui să doneze Bisericii 10% din ce câștigă la nunți.

Asta mai treacă-meargă: zeciuiala e un obicei vechi-testamentar reluat în unele culte protestante, pentru susținerea ”templului”.

M-a înlemnit însă de admirație intelectuală argumentul ”teologic” fabricat de preacuviosul pugilist: ”Credeți că Dumnezeu e prost?” 😃 Nu, părinte, nu Dumnezeu e prost!", a scris Teodor Baconschi pe Facebook în replică la afirmaţiile controversate.

ADVERTISING

Preotul Calistrat Chifan este relativ celebru pentru controversele pe care le stârneşte:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇