Un preot-vedetă online a lovit o femeie în curtea unei mănăstiri din Iași: „Ele au început cu isteria” (Video)

Un preot-vedetă online a lovit o femeie în curtea unei mănăstiri din Iași: „Ele au început cu isteria” (Video)

Un preot de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași a fost filmat când a lovit o femeie, de față cu mai mulți enoriași.

În imaginile ajunse în presă se vede cum preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, lovește o femeie cu pumnul și palma, aceasta căzând la pământ.

Pe fundal se aude o altă femeie, identificată ulterior drept sora victimei, care țipă la preot. Potrivit plângerii făcute de cele două la poliție, și aceasta din urmă a fost agresată de preot.

Potrivit Poliției, incidentul a avut loc miercuri seara.

ADVERTISING

„La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că atât ea, cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași, pentru Libertatea.ro.

Ulterior, aceasta a declarat, la Antena3, că cele două au fost agresive verbal cu personalul medical și au avut o atitudine nepotrivită față de pacienții care așteptau la urgențe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și Mitropolia Moldovei și Bucovinei a anunțat că face propriile verificări.

„Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest.

Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare”, a declarat, pentru Libertatea, preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei.

ADVERTISING

Preotul a dat și el explicații, spunând că anterior cele două avuseseră un comportament agresiv și au încălcat legea, filmând, deși era specificat că nu au voie: „În momentul în care m-am dus să vorbesc cu ele pașnic, ele au început cu isteria”.

Părintele Calistrat a povestit că apoi una dintre ele a scos telefonul să-l filmeze, în timp ce cealaltă i-a pus piedică și acesta a căzut în genunchi. S-a ridicat, a împins-o pe cea pe care o acuză că îl agresase și apoi i-a luat telefonul și l-a dat de pământ, spunându-i paznicului să le dea afară.

Preotul Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni, filmat când lovește o femeie

Preotul Calistrat Chifan este urmărit pe Facebook de peste 750.000 de persoane, are blog personal şi este o prezenţă activă în mass media şi social media.

La câteva luni după debutul pandemiei, acesta le-a recomandat credincioșilor să facă gargară cu apă și sare, să folosească apoi agheasmă, țuică și albastru de metil pentru a nu se infecta cu virusul. Ulterior, și el a făcut Covid.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇