O primăriță din Maramureș, soție de preot, e acuzată că a furat banii de ajutoare sociale şi i-a jucat la păcănele

O primăriță din Maramureș, soție de preot, e acuzată că a furat banii de ajutoare sociale şi i-a jucat la păcănele

Polițiștii și procurorii au făcut mai multe percheziții la Primăria comunei Șieu, județul Maramureș, dar și la edil, Irina Iusco, care este soție de preot.

Se fac cercetări pentru delapidare și abuz în serviciu. Mai exact, trei funcționari din cadrul primăriei sunt suspectați că și-ar fi însușit 90.000 de lei din bani publici.

„În cursul anului 2021, trei funcționari din cadrul unei instituții publice din localitatea Șieu și-ar fi însușit importante sume de bani din fondurile publice. În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente ce au legătură cu fapta. Polițiștii efectuează cercetări pentru recuperarea prejudiciului cauzat, acesta fiind estimat la valoarea de 90.000 lei”, a anunțat Poliția Maramureș, potrivit Digi24.

ADVERTISING

Primarul comunei, Irina Iusco, a scris pe Facebook că la perchezițiile care au avut loc acasă nu s-a descoperit nimic.

„În urma unei reclamații, ieri am avut percheziție la domiciliu meu, de unde nu s-a ridicat nimic incriminator (pentru că nu există). Ulterior s-a făcut percheziție în primărie, unde s-au ridicat unele documente, urmand să se facă cercetări”, a scris ea.

Dragi sieuani , datorita ultimilor evenimente petrecute in localitatea Sieu , doresc va aduc la cunostinta urmatoarele...

Publicată de Iusco Irina pe Luni, 31 octombrie 2022

Potrivit unor informații obținute de G4Media, Irina Iusco este suspectată că ar fi furat banii unor beneficiari de ajutoare sociale, semnând fals statele de plată și spunându-le că nu le-au putut primi pentru că nu îndeplineau condițiile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai mult, potrivit Antena3, există localnici în comună care susțin că primărița ar fi jucat banii la păcănele. Aceștia declară că există și înregistrări cu ea în sala de jocuri de noroc.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇