Percheziții la Primăria Sectorului 5: Dosar de delapidare și evaziune fiscală, în care e implicat fostul primar

Percheziții la Primăria Sectorului 5: Dosar de delapidare și evaziune fiscală, în care e implicat fostul primar

Poliţiştii au făcut, marţi, 7 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, într-un dosar în care Asociația Împreuna Salvam Sectorul 5 înființată de fostul primar Daniel Florea este suspectată că a primit fonduri în valoare totală de 30 de milioane de lei de la Primăria Sectorului 5.

Banii ar fi fost cheltuiți apoi pe bunuri şi servicii la preţuri supraevaluate.

De asemenea, au loc percheziții și la Primăria Sectorului 5, a confirmat Claudiu Ceti, șef cabinet primar al instituției.

Potrivit acestuia, polițiștii și procurorii ridică documente. Ceti a ținut să precizeze că PS5 s-a retras din acest ONG.

ADVERTISING

”Nu era ONG-ul Primăriei, când am descoperit aceste sincope, ne-am retras din ONG. Cei responsabili trebuie să plătească”, a declarat el, la Antena3.

Mai multe persoane urmează să fie duse la audieri și rămâne de văzut dacă se vor lua măsuri preventive împotriva acestora.

ONG-ul Împreună Salvăm Sectorul 5 a fost înființat în octombrie 2017, la inițiativa Primăriei Sectorului 5.

Din el au făcut parte, inițial, trei instituții publice – Primăria Sectorului 5, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 și Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Daniel Florea a fost primarul Sectorului 5 până în 2020, când a pierdut în faţa lui Cristian Popescu Piedone, care acum este la închisoare, fiind condamnat în dosarul Colectiv.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇