DNA a descins la Primăria Timişoara: Fosta şefă de HR e urmărită penal, iar Fritz explică cum s-a furat la un concurs de angajare

DNA a descins la Primăria Timişoara: Fosta şefă de HR e urmărită penal, iar Fritz explică cum s-a furat la un concurs de angajare

O funcționară din Primăria Timișoara este urmărită penal de DNA, fiind suspectată că a înlocuit cu răspunsuri bune lucrările predate de 10 persoane care participau la concursuri de angajare, în perioada 2018 – 2020.

Persoanele respective ar fi promovat concursurile și „ulterior, prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara, care a acționat fără vinovăție, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc”.

Rodica Aurelian, la data faptei șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timișoara, este acuzată de complicitate la abuz în serviciu, sustragere sau distrugere de înscrisuri, fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

ADVERTISING

Percheziții la Primăria Timișoara

Procurorii DNA au ridicat marți documente de la Primăria Timişoara în legătură cu acest caz.

Primarul Dominic Fritz (USR) a declarat că descinderile au loc, după ce în urmă cu un an a depus o plângere penală, în care a sesizat o serie de nereguli în organizarea de concursuri de angajare.

”Pot să confirm că procurorii DNA au venit la Primăria Timişoara astăzi dimineaţă, în legătură cu plângerea penală pe care am făcut-o acum un an. Am avut o suspiciune foarte bine documentată că s-au fraudat concursurile în Primăria Timişoara. Acum procurorii au mai ridicat câteva documente în legătură cu acest dosar. În rest, vă rog să înţelegeţi că nu pot să comentez ancheta în curs. Nu vă pot da detalii”, a explicat Dominic Fritz.

ADVERTISING

Candidaţi la concurs cu acelaşi scris

Edilul a adăugat că au fost lucrări ale unor persoane diferite pe care apărea acelaşi scris.

Au fost lucrări scrise care au avut acelaşi scris care a tot reapărut. Au fost unii candidaţi care au candidat la două concursuri şi de fiecare dată cu alt scris. Era clar că lucrările scrise la intrare în Primărie au fost scrise de altcineva şi, de aceea, am făcut plângere penală”, a declarat Fritz.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, sunt cercetări extinse în dosarul în care este cercetat Florin Răvăşilă, fostul director al Direcţiei Patrimoniu I Est al Primăriei Timişoara.

ADVERTISING

Răvăşilă este cercetat într-un dosar de dare şi luare de mită, după ce ar fi primit de la o firmă de întreţinere a cimitirelor suma de 40.000 de euro.

Ce spune fostul primar Robu

Fostul primar Nicolae Robu a declarat că, dacă se confirmă că unele concursuri de angajare au fost organizate ilegal în mandatul său, cei responsabili trebuie să plătească.

”Am aflat din presă că astăzi a avut loc o nouă descindere a procurorilor DNA la Primăria Timişoara. Eu nu pot decât să salut cercetarea, pentru că prin tot ce-am făcut mi-am dorit ca Timişoara să aibă o administraţie performantă, dar înainte de orice, cinstită, corectă, supusă cu sfinţenie legii!

Am spus de nenumărate ori: eu am încredere în colaboratori, căci nu se poate funcţiona fără încredere, dar nu garantez decât pentru mine! Şi pt mine, GARANTEZ! Aşadar, succes DNA!”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇