STB anunță când și unde intră pe traseu noile troleibuze Solaris, care pot circula 20 km fără acces la cabluri UPDATE Mesaj de la Nicușor Dan (Video)

STB anunță când și unde intră pe traseu noile troleibuze Solaris, care pot circula 20 km fără acces la cabluri <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Mesaj de la Nicușor Dan (Video)

Noile troleibuze Solaris vor intra pe traseu din februarie, pe linia 61, pe axa Vest (Apusului) – Centru (Piața C.A. Rosetti), au precizat luni reprezentanții Societății de Transport București (STB).

UPDATE Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că troleibuzele Solaris au ieşit marţi în probe. Acestea fac parte dintr-un lot de 100 de astfel de vehicule cumpărate de PMB, prin fonduri nerambursabile, a adăugat edilul general.

🟢🚎Troleibuzele Solaris au ieșit astăzi în probe, iar din februarie vor intra în circulație. 🟢🚎Noile troleibuze fac parte dintr-un lot de 100 de astfel de vehicule cumpărate de Primăria Municipiului București prin fonduri nerambursabile. #transportpublic #troleibuzesolaris #PMB

Publicată de Nicușor Dan pe Marţi, 23 ianuarie 2024

Primele 12 troleibuze Solaris sunt deja în București, la depoul Bujoreni, iar alte 3 vor ajunge în această săptămână.

troleibuze Solaris Bucuresti
Foto: Facebook/Stelian Bujduveanu

De asemenea, a început instructajul șoferilor de către specialiștii Solaris, iar echipele tehnice STB și ale producătorului polonez pregătesc vehiculele pentru testele de anduranță.

„Odată cu sosirea noilor troleibuze, STB a intrat în etapa finală de modernizare a parcului auto. Avem astăzi o flotă nouă, performantă, care oferă confort și siguranță călătorilor din Capitală. Este pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, când transportul public bucureștean redevine o reală opțiune de mobilitate”, a declarat directorul general al STB, Daniel Istrate.

ADVERTISING

Noile troleibuze fac parte dintr-un lot de 100 de astfel de vehicule cumpărate de Primăria Bucureşti, prin fonduri europene nerambursabile.

Acestea au 12 metri și au podea complet coborâtă pe toată suprafaţa troleibuzului. De asemenea, au o autonomie de minim 20 km, ceea ce înseamnă că se pot decupla - prin acționarea unui buton din cabina șoferului - de la sistemul de alimentare cu cabluri electrice și pot circula pe trasee neelectrificate.

„Troleibuzele Solaris intră în traseu din luna februarie, pe linia 61 - adică pe axa Vest (Apusului) - Centru (Piața C.A. Rosetti)”, au mai transmis reprezentanții STB.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇